SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

VEROVALI ILI NEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.098

Ovih dana, pčelarska javnost nije uznemirena samo u Srbiji zbog nemilih događanja povodom borbe SPOS-a protiv neispravnog meda na tržištu, već je do uznemirenja došlo i u Sloveniji. Naime, iako su Pčelarski savez Slovenije i njegov predsednik Boštjan Noč, zajedno sa kompletnim rukovodstvom, učinili čuda i proslavili pčelarstvo Slovenije u celom svetu, a pčelarima Slovenije obezbedili nesvakidašnju podršku države, jedan pčelar je proteklih dana napisao veliki broj pisama državnim organima Slovenije, svim organima Pčelarskog saveza Slovenije (ČZS) i mnogim drugima, u kojima piše kako je sve što radi ČZS zapravo loše, štetno i nekorisno za pčelare Slovenije i kranjsku pčelu, te da je rad ČZS čak nezakonit (!??).

Predsednik ČZS je na ime toga čak ponudio svoju ostavku Upravnom odboru ČZS, koja je naravno jednoglasno odbijena. Prosto je neverovatno kako neki pojedinci mogu da naprave pometnju, da ozbiljne ljude nateraju da se njima bave i gube dragoceno vreme.

SPOS podržava aktivnosti ČZS i poručuje da treba da rade svoj posao onako uspešno kao i do sada, ne osvrćući se na neargumentovane optužbe, jer na njih ne treba gubiti vreme. Cilj neargumentovanih optužbi je svakako upravo taj da se poremeti aktivnost, i omete napredak koji je evidentan.

Moralnu podršku predsedniku Pčelarskog saveza Slovenije možete dati na njegovom blogu, tj. OVDE, što je predsednik SPOS-a učinio još 19. decembra, oštro se suprotstavljajući onima koji znaju kako ne treba, ali nikad nisu umeli da pokažu kako treba, pa da i ostali nešto nauče od njih.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien