SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDAVANJE O PČELAMA NA „FESTIVALU NAUKE“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.579

Na predstojećem, četvrtom po redu, FESTIVALU NAUKE, koji će se od 3. do 5. decembra održavati na nekoliko lokacija u Beogradu, predavanje o komunikaciji u pčelinjoj zajednici održaće i dipl. filozof Ivan Umeljić, inače zvanični predavač SPOS-a.

Inspirisano poznatim tekstom filozofa Tomasa Nejgela „Kako izgleda biti slepi miš?“ predavanje Ivana Umeljića predstavlja pregled velikog broja naučnih teorija o čulnom svetu pčela, načinu na koje one opažaju svet oko sebe, o vidovima komunikacije (plesovima, feromonima …) u pčelinjoj zajednici i sporovima koji su se u vezi sa ovim pitanjima vodili i koji se još uvek vode u naučnoj zajednici.

Predavanje će se održati 3. decembra 2010. u 18 časova u velikoj sali Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu.

Osnovni zadatak Festivala nauke u Beogradu jeste da uspostavi komunikaciju između javnosti i stručnih institucija, koje retko imaju priliku da široj publici predstave i objasne značaj naučnih dostignuća za naš svakodnevni život. Najrazličitijim oblicima prezentacije na Festivalu nauke se predstavlja, objašnjava i promoviše nauka tako da ona bude podjednako bliska i jasna svakom posetiocu bez obzira na uzrast ili nivo obrazovanja. Iskustva drugih zemalja u kojima su uspešno realizovani slični festivali pokazala su da se publici mora pružiti šansa da se doslovce nađe u „koži naučnika“, da sama otkrije kako svet izgleda pod mikroskopom, kako nastaju određene hemijske reakcije i, što je najvažnije, kako se zapravo dolazi do novih saznanja.

Ovde možete pogledati teme svih 26 predavanja koja će se tokom tri dana, od 3. do 5. decembra održati na Festivalu nauke:

http://www.festivalnauke.org/2010/rs/category-lectures/007.html

Sve informacije o predstojećem Festivalu nauke pogledajte na zvaničnom web sajtu: http://www.festivalnauke.org/

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien