SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OKONČAN PRVI DEO PROJEKTA „ULOGA PČELA U EKO SISTEMU“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.668

Kao što je najavljeno, putem aktivnosti koje su predviđene projektom “ULOGA PČELA U EKO SISTEMU”, članovi Pčelarskog društva „Sivac“ Tatjana Mrdak, Stanko Golubović, Miroslav Delić i Božidar Marković, kao i Zorica Ačanski–Omerović, član pčelarskog društva i stručni saradnik u Agenciji za razvoj opštine Kula, kao i Nataša Žekić,  12. 11. 2010. od  8 do 12 sati, kroz igru, pesmu, druženje u predškolskoj ustanovi "ČUVARI OSMEHA" u Sivcu,  razgovarali su sa decom i ispunili prvi deo projekta.
Predsednica udruženja Tatjana Mrdak koordinator projekta objasnila je dečici ko živi u kućici koja se zove košnica, kako treba da se ponašaju u blizini pčela, upoznala ih sa načinom rada u proizvodnji meda što su deca sa oduševljenjem slušala. Dečica su pčelare nagradili jednom pesmicom i recitacijom o medu i pčelama. Posle razgovora sa pčelarima  u saradnji sa  nastavnim osobljem predškolske ustanove započela je likovna radionica „MEDENO DETINJSTVO“ na temu pčela i pčelarstva gde su deca pripremala radove za narednu 25.11.2010. g.zakazanu izložbu u biblioteci u Sivcu od 17 časova.. Deci prilikom posete članovi društva i agencije na pokon su doneli sav materijal koji je potreban za likovnu radionicu; flomasteri, bojice, kolaž papir, lepak, krep papir, tempere, četkice,…  Mediće koji su decu najviše obradovali kao i kilogramska pakovanja za užine u narednom periodu do nove godine kada ih darujemo već po tradiciji dugogodišnjoj. Deci je napravljen švedski sto ali po njihovoj želji sem meda, sokićima na slamčicu i slanišima, štapićima, perecama,ribicama…. što je bila posebna draž za mališane.
U nadi da ćete naš primer prepoznati kao primer dobre prakse i uraditi isto ili slično, pozdravljaju vas pčelari pčelarskog društva “Sivac” iz Sivca!
 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien