SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARSKI SAVEZ SLOVENIJE POSETIO SRBIJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.224

Delegacija od 50 slovenačkih pčelara na čelu sa predsednikom i potpredsednicima Pčelarskog saveza Slovenije, boravila je 14. oktobra u Šapcu i Užicu.
Pčelari Šapca i njihovi gosti posetili su preduzeće "Metaloplastika" u sastavu Galeb Group, vlasništvo Radoslava Veselinovića iz Šapca, koji je pripremio posluženje u krugu fabrike i gde su izmenjena prigodna priznanja.
Skupu su prisustvovali predstavnici Grada Šapca: Petar Lončar, član gradskog veća, i Predrag Srdanović, direktor Direkcije za poljoprivredu. Pored domaćina iz Društva pčelara "Šabac", prisutni su bili: Milorad Evtić, član IO SPOS-a; Rajko Pejanović, predsednik Asocijacije Mačvansko-Kolubarskog regiona; Dragorad Kovačević, predsednik DP "Bogatić"; Saša Radosavljević i Jovo Kantar iz DP "Obrenovac" i Stanimir Javorac, predsednik pčelarskog udruženja iz Rume. Nakon toga, gosti i domaćini su posetili pčelinjake porodice Veselinović (dva pčelinjaka sa po 300 LR košnica) u selu Kozarica, nedaleko od manastira Kaona. Oko 16 časova, gosti su krenuli u posetu pčelarima Užica.


DP Užice je istog dana bilo domaćin pčelarskom rukovodstvu i pčelarima Slovenije kao i delu rukovodstva SPOS-a.
Predsednik, potpredsednici i skoro svi zaposleni, kao i članovi mnogih komisija u Pčelarskom savezu Slovenije (njih 50) trebalo je da budu gosti društva na pcelinjaku predsednika UP "Užice", Slobodana Marjanovića. Na žalost, zbog zastoja na granicama i lošeg vremena, oni su zakasnili tako da su u Užice ili tačnije na Belu Zemlju stigli oko 19 časova.
Pre njihovog dolaska na pčelinjaku Slobodana Marjanovića su se okupili članovi IO UP "Užice", kao i ostale kolege pčelari. Tog dana su slovenačke pčelare zajedno sa domaćinima, dočekali i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, članovi IO SPOS-a Ljubinko Jovičić i Damljan Dramlić, kao i velepčelar iz Aleksinca Saša Rakočević.
Doček Slovencima priređen je u hotelu Zlatiborska noć gde je posle dobrodošlice održan i pčelarski seminar. Besplatna predavanja su održali: predsednik PS Slovenije Boštjan Noč, na temu "Organizacija PS Slovenije i pomoć EU pčelarstvu", predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović na temu "Hrana i ishrana pčela" i Slobodan Marjanović na temu "LR košnica sa polunastavkom – specifičnosti". Druženje je nastavljeno iste večeri u hotelu gde su užički pčelari bili gosti PS Slovenije.
Nadamo se da su se slovenački pčelari ugodno osećali u Srbiji!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien