SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠENI DANI PČELARSTVA ŠUMADIJE 2010Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.407

Društvo pčelara Kragujevac, u petak 10. i subotu 11. septembra 2010. godine u Centru Grada organizovalo je 28. pčelarsku izložbu „DANI PČELARSTVA ŠUMADIJE 2010“. Pokrovitelj kao i svih prethodnih godina bio je grad Kragujevac.

U programu svečanog otvaranja izložbe prva su se predstavila deca predškolskog uzrasta iz ustanove „Nada Naumović“ prigodnim recitalom o pčeli i medu. Zatim je glumac Vladimir Djordjević govorio monodramu o ženidbi srpskog momka sa sela.

Predsednik Društva pčelara Kragujevac Milutin Petrović zahvalio se svim izlagačima i gostima, kao i pokrovitelju manifestacije, a ispred SPOS-a govorio je zamenik predsednika SPOS-a Miroslav Vasilijević. O veoma uspešnom radu društva pčelara Kragujevac i saradnji sa lokalnom vlašću govorio je izaslanik gradonačelnika, član Gradskog veća Dragan Stevović, koji je i otvorio izložbu. Zatim je za sve goste i izlagače obezbedjen prijem u svečanom salonu Skupštine Grada. Izložbu je posetio i Gaetan Devisme, šef Belgijske humanitarne organizacije Caritas za Balkan, sa kojom naše društvo pčelara ima uspešnu saradnju već 5 godina.

Na izložbi je bilo 30 izlagača pčelinjih proizvoda iz mnogih gradova Srbije. Med se prodavao po 400 dinara za kilogram, osim šumskog meda koji je koštao 500 dinara.

Od 9-12. septembra na gradskom sajmištu održan je „7. Šumadijski sajam poljoprivrede“, gde naše društvo  pčelara imalo  svoj štand.

U cilju povećanja potrošnje meda kod naših sugradjana, naše društvo pčelara na obe manifestacije podelilo je besplatno 2.000 promotivnih pakovanja meda od 25 grama.

Tri dana pre pčelarske izložbe održali smo konferenciju za medije što je u velikoj meri doprinelo većem odzivu gradjana i boljoj prodaji pčelinjih proizvoda.

Iskreno se zahvaljujemo gradu Kragujevcu, kao pokrovitelju manifestacija, „TV Kragujevac“, regionalnoj televiziji „K 9“ i TV „IN“ koje su dale izveštaje sa konferencije za medije, pčelarske izložbe i Šumadijskog sajma.  

 

Rade Kostadinovic 

 

Deca iz predškolske ustanove

 

Član Gradskog veća Dragan Stevović na izložbi

 

Dobitnici medalja

 

Dr Matija Marković, Gaetan Devisme, Rade Kostadinović

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien