SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SLATKA TRIBINA ZA PRVAKE U KONJUHU „RED ZA MED“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.738

U Pomoravskom selu Konjuh kod Kruševca prošlog utorka je održana tribina pod nazivom „U red za med“.

O lekovitim svojstvima meda i drugih pčelinjih proizvoda đacima prvacima i njihovim roditeljima osnovne škole „Brana Pavlović“ iz Konjuha, Bele Vode, Brajkovca, Kamenara, Lazarevca i Ljubave govorila je dr med. Kadivka Stevanović, primarijus specijalista socijalne medicine i apiterapeut iz Niša.
Dr Kadivka je naglasila da se kod nas još uvek med slabo koristi u ishrani: –Dok u razvijenim Evropskim zemljama četvoročlana porodica prosečno potroši 30 kg meda kod nas neke porodice za godinu dana ne potroše ni jedan kilogram meda.
-Za razliku od šećera, koji nema ni jedno korisno dejstvo, med nema ni jedno štetno dejstvo – rekla je deci dr Kadivka Stevanović, i dodala: Med pomaže da bolje pamtite, da porastete i da budete zdravi. Med treba koristiti tri kašičice dnevno. Med se ne jede već se pije pomešan u mlakoj vodi, čaju ili mleku. Uzima se drvenom ili plastičnom kašičicom – istakla je dr Kadivka Stevanović, koju su prvaci pažljivo slušali upijajući saznanja o lekovitosti pčelinjih proizvoda.
Pčelari iz Konjuha, članovi novoformiranog Udruženja pčelara „Pčela“, podelili su svim prvacima po pakovanje meda, a predsednik Udruženja pčelara Ljubiša Grubač poručio je deci:
-Trudite se da budete zdravi, dobri đaci i da odrastete u dobre ljude. Pčele nisu korisne samo zbog pčelinjih proizvoda već i zbog oprašivanja i boljeg roda voćaka.


Zvonimir Gilić

 

Foto: U red po med                                Foto: Z. Gilić

 

Foto: Deca i roditelji prate predavanje                    Foto: Z. Gilić

 

Foto: Dr. Kadivka Stevanović                        Foto: Z. Gilić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien