SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ULOGA ŽENE U RURALNOM RAZVOJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.851

Tema sa internet Foruma SPOS-a “Ženi na znanje" podstakla je Tatjanu Mrdak, predsednicu Udruženja pčelara iz Sivca, a i Agenciju za razvoj opštine Kula i Regionalni centar za ruralni razvoj iz Subotice, da je potrebno promovisati ulogu žene u ruralnom razvoju.
Namera je približiti ženama pčelarstvo, iz razloga da upravo ženama Tatjana pruži lični primer i pokaže kolika je prednost žene u Udruženju kada je aktivna učesnica, što vodi do punog zadovoljstva žene same pa uz nju i njene okoline. Zadovoljna žena zrači pozitivno na sve oko sebe. Zadovoljna žena vodi porodicu pravim putem, a to je put uspešne i uvažene porodice koja će jednog dana biti čvrsta nit u stubu zdrave i napredne Države.

Ovako govori Tatjana Mrdak:

"Evidentni su neiskorišćeni kapaciteti u nevladinom sektoru i nedovoljno razvijena svest ljudi o značaju i načinu funkcionisanja istog. Iz toga razloga Pčelarsko društvo Sivac i ja kao predsednica, poslužili smo kao primer dobre prakse. U organizaciji Agencije za razvoj opštine Kula održan je okrugli sto sa predstavnicama nevladinog sektora i inicijativa građana sa teritorije opštine i predstavnice Udruženja žena Vukovar iz Vukovara. Zamoljena sam od strane organizatora da podelim svoja iskustva sa prisutnima o radu društva i svoje lično iskustvo posmatrano iz ugla žene. Utisci sa sastanka više nego pozitivni, učesnice su bile zaintrigirane mojom pričom i iskustvom, usledila su pitanja od strane prisutnih i nove ideje… To je bio znak da žene žele i mogu!
Zahvaljujući dobroj saradnji sa koordinatorkom Agencije za razvoj opštine Kula koja je moju priču promovisala, kontaktirana sam od strane koordinatorke Regionalnog centra za ruralni razvoj Subotica Anice Marcikić radi dobijanja informacija i predstavljanja kao primera dobre prakse na Nacionalnoj konferenciji „Uloga žena u ruralnom razvoju“ u Nišu.
Priča se ne završava tu, idem dalje! Znam da mogu i želim da podelim svoje iskustvo sa ženama koje se zahvaljujući mojoj priči mogu pokrenuti i učiniti pozitivnu promenu za sebe a zatim za svoje".

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien