SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RAZGOVOR SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE KOSJERIĆDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.628

Na poziv predsednika Društva pčelara u Kosjeriću, gospodina Tomislava Gligorijevića, predsednik SPOS-a razgovarao je u nedelju, 22. avgusta 2010, sa predsednikom opštine Kosjerić, a zatim održao tribinu o aktivnostima SPOS-a.

Sa predsednikom opštine Kosjerić, gospodinom mr Draganom Vujadinovićem, razgovarano je o mogućim modelima dalje pomoći Društvu pčelara u Kosjeriću u narednoj godini, a operacionalizovana je i potreba pčelara Kosjerića za svojim prostorom radi povećanja aktivnosti, te je predsednik obećao da će taj problem rešiti već od 1. septembra. Inače, Društvo pčelara u Kosjeriću je jedno od najaktivnijih i dobro organizovanih članova SPOS-a. Sastanku je prisustvovao i član IO SPOS-a Ljubinko Jovičić iz Arilja.

Predsednik SPOS-a je predsedniku opštine izneo veliki broj informacija bitnih za obrazloženje potrebe pomoći pčelarstvu, a naveo mu je i podatak da pčelari Kosjerića proizvode toliko meda, koji bi, kada bi se prodao po trenutnoj velikoprodajnoj ceni, obezbedio prosečnu srpsku platu za 214 ljudi, što znači da opština Kosjerić ima fabriku koja zapošljava 214 radnika, a da to nije ni znala.

Nakon razgovora, predsednik opštine je zajedno sa pčelarima Kosjerića i predsednikom SPOS-a, obišao sigurno najuzornije pčelarsko gazdinstvo na teritoriji Srbije, vlasnika Gorana Tomića, rođenog 1971. godine, koji je krajnje profesionalno razvio pčelinjak od oko 500 košnica na više lokacija. Rečima se teško može opisati ovo pčelarsko gazdinstvo, kome može pozavideti na organizaciji, pedantnosti i velikom, na daleko vidljivom znanju, i najbolji svetski pčelinjaci. Oduševljen onim što je video, predsednik SPOS-a je odmah pozvao urednicu časopisa Pčelar i dogovorio da poseti Kosjerić i napravi reportažu o ovom vrsnom pčelaru, koji nam svima može služiti za primer. Na Balkanu sigurno ne postoji takav pčelinjak, a o njemu će se tek čuti.

Razgovor sa predsednikom opštine Kosjerić

 

Pčelinjak Gorana Tomića

Goran Tomić

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien