SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PLASMAN MEDA ČLANOVA SPOS-a KROZ MALOPRODAJNE OBJEKTE U SRBIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.205

Na sastanku održanom 5. aprila 2010. godine, Izvršni odbor SPOS-a raspisao je tender za izbor firme za otkup i izvoz meda, kao i prethodne dve godine, ali je i započeo sve potrebne aktivnosti za realizaciju plasmana meda na malo za članove SPOS-a u maloprodajnim objektima širom Srbije.

Naime, to je aktivnost koju je podržala i Skupština SPOS-a, a dok se pogon SPOS-a ne bude završio, što može potrajati i 2-3 godine, zavisno od mnogih faktora. IO SPOS-a ne želi da čeka, već je doneo potrebne planove da se ta aktivnost realizuje mnogo ranije, možda već krajem ove 2010. godine, a nadamo se sigurno početkom 2011. godine.

Naime, izabraće se firma koja će dati najpovoljnije uslove za plasman meda članova SPOS-a na malo u maloprodajnim objektima širom Srbije, pod uslovima koje daje SPOS, i isključivo pod znakom SPOS-a.

Naime, pčelari će imati unapred garantovanu cenu, u posebnoj ambalaži namenjenoj samo članovima SPOS-a, uz unapred poznatu zaradu distributera, što će biti detaljno precizirano u ugovoru. IO SPOS-a je na ovoj sednici vršio izbor unikatne tegle od 14 ponuđenih i izabrao četiri u uži izbor, a već na narednoj sednici biće izabran konačni oblik tegle. Nakon toga sledi izbor etikete. Distributer holograma prezentovao je IO SPOS-a prednosti stavljanja holograma na etiketu, koji bi za naše potrebe i naš tiraž imao simboličnu cenu od oko jednog dinara. Time bi se zaokružila specifičnost ponude koja bi bila praćena odgovarajućim marketingom. SPOS će objaviti Pravilnik o dobroj pčelarskoj praksi koji će biti dužni da poštuju svi članovi koji žele da na ovaj način i u SPOS-ovoj tegli prodaju svoj med. Samo pčelar član SPOS-a i potpisnik pomenutog Pravilnika o dobroj pčelarskoj praksi moći će da koristi ovu unikatnu teglu i za svoju ličnu kućnu ili pijačnu prodaju.

Narednih dana biće objavljeni odgovarajući tenderi koji će omogućiti plasman meda, kako na veliko, tako i na malo.

Napominjemo da ovo nije jednostavan zadatak, da se nekima neće dopasti to što radimo, i da će pokušati da spreče realizaciju. Zato apelujemo na sve pčelare da shvate da nam opšte jedinstvo nikad nije bilo potrebnije nego sada, i da samo udruženim snagama, uz opštu podršku, ovaj posao može da se realizuje do kraja godine. Prema tome, zbijmo redove i držimo se zajedno i ne dozvolimo da nas dele! Perspektivu možemo jedino sami da stvorimo.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien