SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARI KAO REPREZENTATIVNI PRIMER DOBRE PRAKSEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.849

Pčelari proglašeni za primer najbolje prakse za 2009. godinu!

<span lang="SR" style=""

Svake godine se, u izboru mreže za ruralni razvoj, biraju najbolji primeri dobre prakse Srbije. U izbor dolaze predlozi koji unapređuju život na selu i doprinose njegovom razvoju. Primeri su jako raznovrsni: farme, zadruge, pojedinci, poljoprivredni proizvođači, udruženja, inicijative, projekti, ideje, proizvodnja, prerada, turizam, umetnost, sport… Dakle, sve što doprinosi napretku, a u Srbiji, verovali ili ne, toga ima dosta! Ove godine, takmičenje je održano u Velikom Gradištu.

Šestočlani žiri je bio zaista kvalitetan: pomoćnik ministra poljoprivrede Slobodan Teofanov, državni sekretar Željko Radošević, načelnik ministarstva Radivoj Nadlački, rukovodilac grupe za praćenje ruralnog razvoja Veljko Đorđević, kosultanti Branislav Milić i Goran Paštrović. U najuži izbor je odabrano 15 primera, koje su predstavnici regionalnih centara prezentovali.

Šestočlanom žiriju nije bilo ni malo lako da donese odluku, ali su nagrade dodeljene ovim redom:

– I mesto – pčelar Ivan Farago sa svojim domaćinstvom iz Novog Kneževca

– II mesto – Galerija naivne umetnosti opštine Kovačica

– III mesto – Udruženje pčelara „Budućnost“ iz Lazarevca (Prezentaciju pogledajte OVDE, u Power point-u)

Treba da se napomene, da su i ostali primeri bili izuzetni. Ipak, odmah zapada za oko da su čak dve nagrade osvojili pčelari.

Pčelarska braćo! Sve ovo treba da nam unese još više elana u dalji rad, jer je očigledno da dobri rezultati ne ostaju neprimećeni. Imamo i znanja, i mogućnosti, i odlične uslove da još više napredujemo. Uveren u uspeh, želim Vam mednu i uspešnu sezonu.

Dipl. inž. Goran Čakardić

           

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien