SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KANDIDATURA SRBIJE I SPOS-a ZA DOMAĆINA SIMPOZIJUMA I KONGRESA APIMONDIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.558

Iako ideja o kandidovanju Srbije, tj. SPOS-a, za domaćina svetskog pčelarskog kongresa Apimondije potiče još od naše delegacije na Kongresu Apimondije u Dablinu 2005. godine, IO SPOS-a je odluku o zvaničnom podnošenju kandidature doneo tek pre izvesnog vremena i pristupio tom procesu. Od nedavno imamo i maksimalnu podršku Kongresnog biroa Vlade Republike Srbije, koji će nam maksimalno stručno, proceduralno i finansijski pomoći u tom poslu, što je veoma važno jer nam zvanična podrška Vlade, tj. njenog tela zaduženog za ovaj posao, mnogo znači za konačno dobijanje kandidature.

IO SPOS-a je nedavno doneo odluku o tome da za ovaj posao zaduži posebnog koordinatora, pa je za Koordinatora za projekte Evropske Unije i saradnju sa Apimondijom i Apislavijom izabrao Milutina Petrovića.

Danas je Izvršnom odboru SPOS-a prisustvovao lično direktor Kongresnog biroa Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Milovanović, koji je detaljno obrazložio proceduru njihove pomoći. Biro će obaviti sve potrebne pripremne radnje. Već je razgovarano sa sekretarom Apimondije koji se složio da Srbija može dobiti ovaj Kongres, s tim što je potrebno da najpre organizuje jedan simpozijum Apimondije 2012. godine, da bi se time dokazala kao dobar organizator, a da onda ozbiljno konkuriše i za domaćina kongresa Apimondije. Biro je spreman da finansira dolazak delegacije Apimondije u Srbiju koja bi se uverila u naše sposobnosti za organizaciju ovakvih skupova. Takođe bi finansirao promotivne materijale i organizovao tehnički deo kandidature, ali i pomogao u pripremi kongresa.

IO SPOS-a je prihvatio sve predloge direktora Kongresnog biroa Vlade Republike Srbije, i prihvatio ovu saradnju. Već na forumu o apiterapiji u Sloveniji krajem septembra i početkom oktobra ove godine, direktor Biroa i delegacija SPOS-a razgovaraće sa predsednikom Apimondije o tehničkim aspektima cele kandidature, i tražiti savete i podršku.

IO SPOS-a zahvaljuje se Kongresnom birou Vlade Republike Srbije i direktoru, gospodinu Milošu Milovanoviću, na svestranoj podršci i očekuje da procedura krene već od oktobra ove godine. Najverovatnije će kandidatura za organizaciju simpozijuma biti podneta već do kraja ove godine.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien