SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SRBIJA ZEMLJA ČUDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.593

Dok je otkupna (velikoprodajna) cena bagremovog meda u Srbiji oko 260 dinara, dotle se u Metrou bagremov med firme Irikom iz Beograda i dalje prodaje po maloprodajnoj ceni od 221,39 dinara. Pošto je i to u Srbiji moguće, onda možemo sa sigurnošću da kažemo da je Srbija postala zemlja čuda!

Evo fotografije koja je danas snimljena u Metrou!

I sam trgovinski lanac Metro je apsolutno već mesecima unazad obavešten o tome da do sada nijedna vanredna analiza meda ove firme u proteklih godinu dana (predstavnik Metroa prisustvovao konferenciji za štampu Pokreta potrošača gde je javnosti tokom jedne kontrole obelodanjena informacija), kada god je rađena, nije odgovarala Pravilniku o kvalitetu meda, a Metro ipak dozvoljava da se prodaje, ne obazirući se na rezultate analiza. Pri poslednjoj kontroli, u medovima ove firme nađene su i veštačke boje! Da li je to briga o potrošačima? Da li je za Metro najbitnija cena proizvoda, a ne tačnost deklaracije? Da li Metro prodaje med ili nešto drugo, za šta se pokazalo da nema dijastaznu aktivnost u poslednjoj kontroli, što može da ukazuje na to da u izradi tog proizvoda nisu učestvovale pčele?

Kada je SPOS nedavno imao posetu zainteresovane firme iz Poljske za kupovinu meda, i kada smo vlasniku firme rekli kolika je otkupna cena meda u Srbiji, on je pitao kako to da tvrdimo da je otkupna cena tako velika, kada je med u Metrou, upakovan i sa svim plaćenim dažbinama, sigurno i praćen odgovarajućim papirima u šta ne sumnjamo, sa nižom cenom. Mi smo mu jednostavno odgovorili da taj med, koji je već kupio, odnese u Poljsku i analizira ga! Nakon analize ga više nije pominjao, nego je tražio da med kupuje od pčelara, a ne od Metroa.

Ovim putem zahtevamo od Metroa da poštuje svoje kupce i da ne dozvoli da se nešto što ne odgovara Pravilniku o kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda nađe u prodaji!

Katastrofalne rezultate poslednje kontrole meda u Metrou možete pogledati OVDE!!!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien