SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SARADNJA SA HEMIJSKIM FAKULTETOM I CIN-omDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.270

U sredu, 30. juna, predsednik SPOS održao je sastanak sa stručnjacima Hemijskog fakulteta i Centra za ispitivanje namirnica iz Beograda, u vezi projekta saradnje na geografskoj karakterizaciji i autentizaciji srpskog meda iz različitih regiona.

Sastanku su prisustvovali: Dr Živoslav Tešić, redovni profesor, Hemijski fakultet, Katedra za analitičku hemiju; Dr Dušanka Milojković – Opsenica, vanredni profesor, Hemijski fakultet, Katedra za analitičku hemiju; Dipl. chem, spec sanitarne hemije Milica Jovetić, student doktorskih studija (zaposlena u Centru za ispitivanje namirnica); Dipl. chem, spec. hem. nauka Kristina Lazarević, student doktorskih studija (zaposlena u Centru za ispitivanje namirnica).

Razgovarano je o dosadašnjim rezultatima analiza, detalje pogledajte OVDE, čije će zaključke i analizu pomenuti stručnjaci dostaviti tokom naredne nedelje SPOS-u za objavljivanje.

Na navedenom linku možete pogledati i koje analize su preostale da se završe tokom avgusta i septembra. Nakon toga će kompletni rezultati, nakon objavljivanja naučnog rada, biti predstavljeni i široj javnosti. Rezultati su veoma ohrabrujući i pokazuju geografske različitosti naših medova.

Razgovarano je i o nastavku saradnje i pokretanju novih zajedničkih projekata, što će, nadamo se, dovesti do poboljšanja uslova za precizniju i širu analitiku u Srbiji što se tiče utvrđivanja specifičnosti medova sa različitih geografskih područja, a što će na kraju stvoriti mogućnosti da se svaki med na drugačiji način može predstaviti javnosti, svojim specifičnim karakteristikama.

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien