SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REAKCIJA KLASTERA „PANONSKA PČELA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.828

Na mejl predsednika SPOS-a je danas stigla reakcija klastera „Panonska pčela“, koju prenosimo u celosti, jer nemamo šta da krijemo od javnosti, i smatramo da sve mora biti javno.

Evo sadržaja dobijenog zvaničnog mejla, koji je upućen i svim društvima i udruženjima koja su ikada bila ili su i sada članice klastera:

 

Poštovani,

Želimo da Vam ukažemo da već izvesno vreme Rodoljub Živadinović u ime SPOS-a plasira neistinite informacije vezano za gospodina Hadži Zorana Jovanovića i samog Klastera Panonska pčela. U početku smo to klasifikovali kao nedostatak potpunih informacija ali kako se nastavilo sa puštanjem neistinitih informacija, shvatili smo da se radi o nameri i zloupotrebi imena i značaja Saveza Pčelarskih Organizacija Srbije.

Klaster i sam gospodin Jovanović razmatraju mogućnost da pokrenu tužbu protiv Živadinovića i indirektno protiv SPOS-a za iznošenje neistina čime nanosi štetu ugledu i Jovanovića i Klastera.

Vaš demanti da sada iznetih neistina, verovatno bi sprečio podnošenje tužbe i to iz samo jednog razloga – želja da se pčelarima ne nanosi šteta.

 

 

Predsednik SPOS-a je odgovorio sledećim mejlom:

 

Gospodine Hadži Zorane Jovanoviću,

Slobodno možete da tužite koga želite, jer sve što je izneto na sajtu i u časopisu Pčelar je istina, i za to posedujemo materijalne dokaze. A koliko u ponedeljak zatražićemo od nadležnih državnih policijskih i inspekcijskih organa da istraže vašu sumnjivu delatnost i utvrde šta vi to i u čije ime radite, jer je pčelarima odlično poznato da ovo ne radite u ime pčelara Srbije, pošto vas niko za to nije ovlastio.
U Ministarstvu poljoprivrede je od nadležnih zatraženo mišljenje o predlogu klastera „Panonska pčela“, te je vaš predlog u razmatranju, a ko ga je podneo, to nas ne zanima, važno je da je vaša nakaradna ideja stigla tamo gde je stigla. To je zaista prevršilo svaku meru i na to se mora staviti tačka. I to odmah!
Mi u najmanju ruku očekujemo da se javno oglasite, povučete predlog, i uputite izvinjenje pčelarima Srbije što ste formirali takav predlog bez konsultacije sa njihovim ovlašćenim predstavnicima, kao i da u pisanom obliku obavestite Ministarstvo poljoprivrede da predlog koji razmatraju ne potiče od vas i da vi više iza njega ne stojite. U suprotnom, idemo do kraja, jer sigurno nećemo dozvoliti vama ili bilo kome drugom da upropaštava pčelarstvo Srbije!
Jedino u čemu se slažemo sa vama jeste da nivo subvencija u pčelarstvu nije dovoljan, ali to NIKAKO ne znači da subvencije po košnici treba ukinuti i zameniti nečim drugim, već ih samo treba dopuniti drugim vidovima pomoći, što Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije već radi.
Stojimo na raspolaganju za svaki razuman predlog sa vaše strane, a o predlogu da se subvencije po košnici ukinu i zamene drugim stvarima koje predlažete, ovlašćeni predstavnici 9282 pčelara Srbije već su dali svoje mišljenje, koje su podržali apsolutno svi pčelari koji su nas kontaktirali povodom vašeg predloga.

Dr med. Rodoljub Živadinović
Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (9282 pčelara)

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien