SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „REKA MEDA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.146

Danas je u Požarevcu održana početna konferencija EU projekta "Reka meda" koji je SPOS dobio od Austrijske razvojne agencije (ADA).

Projekat se finansira iz IPA fonda Evropske Unije, preko Austrijske razvojne agencije. Detalje o projektu možete naći u časopisu Pčelar za decembar.

Danas je pred preko 200 prisutnih pčelara, u Centru za kulturu u Požarevcu, u prisustvu brojnih gostiju, održana početna konferencija projekta.

Ispred Ministarstva poljoprivrede prisustvovali su državni sekretar gospodin Željko Radošević, i gospođa Tamara Bošković, načelnica Odeljenja za veterinarsko javno zdravstvo Uprave za veterinu. Skupu su prisustvovali i načelnik Braničevskog okruga, gradonačelnik Grada Požarevca, i veliki broj zvaničnika Grada Požarevca, kao i načelnik Veterinarske inspekcije Braničevskog okruga. Prisustvovali su i predstavnici partnera na projektu, predstavnici brojnih društava pčelara iz svih krajeva Srbije, kao i brojni novinari.

Prisutnima je ukratko prezentovan sadržaj projekta, skupu su se obratili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, koji su snažno podržali projekat i pohvalili SPOS kao jedinu jedinstvenu branšnu organizaciju poljoprivrednika na teritoriji Srbije. Gospodin Radošević istakao je da je u prvih 11 meseci 2013. godine već premašen prošlogodišnji izvoz, jer je izvezeno čak 3013 tona meda, što je količina koja višestruko premašuje izvoz mesa iz Srbije. Gospodin Radošević najavio je rešavanje problema sa HID brojevima pčelara koji su konkurisali za subvencije, jer oni nisu krivi zbog grešaka administracije u veterinarskim stanicama, ali je i najavio uvođenje subvencija za pčelarsku opremu od 2014. godine. Gospođa Bošković najavila je bolju saradnju sa Upravom za veterinu u narednom periodu, pozvavši pčelare da preko SPOS-a dostave pravovremeno Upravi za veterinu informacije o problemima koje imaju na terenu. Takođe je pohvalila dobru organizovanost SPOS-a i rekla da bi Uprava za veterinu volela kada bi i poljoprivrednici u drugim granama stočarstava bili tako organizovani, jer bi se tada problemi mnogo brže rešavali.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na današnjoj konferenciji!

U razgovoru sa državnim sekretarom Željkom Radoševićem

 

Državni sekretar Željko Radošević, načelnica Odeljenja za veterinarsko javno zdravstvo Uprave za veterinu gospođa Tamara Bošković, predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović

 

Predsednik UP Požarevac i član IO SPOS-a Dejan Milošević

 

Uvodna reč predsednika SPOS-a

 

Uvodna reč državnog sekretara Željka Radoševića

 

Uvodna reč načelnice Odeljenja za veterinarsko javno zdravstvo Uprave za veterinu Tamare Bošković

 

Milutin Petrović, menadžer projekta "Reka meda"

 

Doc. dr Nebojša Nedić, Poljoprivredni fakultet Zemun

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien