SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANO IV SAVETOVANJE PČELARA MAČVANSKOG I KOLUBARSKOG OKRUGADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.441

Četvrto savetovanje pčelara Mačvanskog i Kolubarskog okruga održano je u Šapcu 28. marta 2010. godine.

Domaćin Savetovanja, četvrti put za redom, bilo je Društvo pčelara „Šabac“.

Predavanja su održali: Toma Pavlić, vlasnik firme „Evrotom“ iz Rume, Radojica Tirnanić, vlasnik firme „Cmana promet“ iz Krnjeva i Zvonimir Vasić, profesionalni pčelar iz Leskovca.

Pčelarsku tribinu o aktuelnim problemima srpskog pčelarstva vodio je predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović.

Nakon sednice skupštine DP „Šabac“, predsednik SPOS-a je šabačkim pčelarima uručio redovna priznanja Saveza za 2009. godinu. Dodelio je i četiri vanredna (dve zlatne medalje sa zvanjem „Zaslužni pčelar“ i dve zahvalnice predstavnicima Direkcije za poljoprivredu grada Šapca), zbog, kako je obrazložio: vanrednih uspeha u organizovanju četiri savetovanja Regionalne asocijacije i uvećanju broja članova SPOS-a u 2010. godini iz Društva pčelara „Šabac“ za čak 30 procenata, po čemu prednjače u Srbiji.

Šabački pčelari uručili su predsedniku SPOS-a knjigu Jove Kantara „Matica misaona imenica“ u znak priznanja za uspešno rukovođenje Savezom.

Skupština Asocijacije, održana na kraju Savetovanja, donela je odluku o prijemu pet novih članica Asocijacije: Udruženja pčelara „Krupanj“ iz Krupnja, Udruženja pčelarskih porodica „Sokolske planine“ iz Krupnja, Udruženja pčelara „Lajkovac“ iz Lajkovca, Društva pčelara „Obrenovac“ iz Obrenovca i Udruženja pčelara „Nikola Mileusnić“ iz Rume.

Na kraju radnog dela sednice, delegati su, za udruženja koja predstavljaju, preuzeli prvi broj biltena Asocijacije, koji možete preuzeti OVDE u punom kvalitetu (76,5 MB).

Za organizacioni odbor:
Branislav Đuričić

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien