SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

REALNE ŠANSE ZA OBEZBEĐENJE ŠEĆERA ZA PČELARE PO POVOLJNIM CENAMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.375

Danas su izgledi da obezbedimo šećer za prihranu pčela rapidno porasli. Naime, krenuli smo sa prvim kontaktima sa nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede nakon postavljenja novog ministra, gospodina Saše Dragina.

Prvi kontakt ostvaren je sa novim direktorom Uprave za veterinu, dr vet. med. Zoranom Mićovićem, rodom iz Arilja. Srdačno mu čestitamo na postavljenju! Odavno nam je poznata njegova bliskost sa pčelarima, te se nadamo uspešnoj saradnji. Znamo da je jedan od retkih veterinara koji razume pčelarsku problematiku.

Juče je član IO SPOS-a iz Arilja Ljubinko Jovičić, zajedno sa Milutinom Maričićem i ostalim saradnicima, ostvario kontakt sa njim, i dogovoren je skori sastanak.

Zatim sam i ja kontaktirao sa gospodinom Mićovićem. Razgovarali smo o skorom zakazivanju sastanka na kome bi razgovarali o kompletnoj veterinarskoj problematici, možda već naredne nedelje, čućemo se još ovih dana oko toga. Razgovarali smo i o mogućnosti obezbeđenja šećera po povoljnijoj ceni za pčelare zbog izuzetno loših pašnih prilika. Juče je na tu temu razgovarao sa pčelarima Arilja, i već jutros je na kolegijumu sa direktorima Uprava i ministrom Draginom izneo taj problem. Ministar je prihvatio da treba pomoći i danas smo dogovorili da koliko sutra uputimo naš predlog zvaničnim putem.

Nadajmo se najboljem. Važno je da postoji dobra volja da nam se pomogne. Detalje ćemo tek razrađivati ovih dana.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE