SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DAROVI ZAHVALNOSTI VETERANADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.843

Najstariji članovi Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru Petar Savić (90), Simo Kosanović (87), Miloš Relić (84) i Marko Janjušević (78) posetili su ovih dana preuređene prostorije Udruženja i doneli prikladne darove.

            – Pozvao nas je naš predsednik Dragan Mladenović i svojim automobilom dovezao da vidimo novu kuću našeg Udruženja.Načeo sam desetu deceniju života, ali se ne sećam da je bilo koji njegov prethodnik pozvao i dovezao najstarije članove da posete prostorije Udruženja. Jedva sam prepoznao nekadašnju oronulu zgradu, koja je domaćinski preuređena od poda do potpuno novog krova.

            U znak zahvalnosti za sve što je učinio za somborske pčelare, neću da budem počasni član: plaćaću članarinu dok sam živ  – rekao nam je Savić.-  Kamerom sam snimio sve što je urađeno na zgradiunutrašnjosti. Hoću da na televizoru na miru uživam u lepotama zgrade našeg Udruženja. I da mojim potomcima ostavim u amanet kako bi trebalo da se staraju o kući somborskih pčelara. Sada na miru mogu i da umrem, jer naša kuća ostaje u sigurnim rukama – ističe Kosanović.

            – Ovo što je naš predsednik uradio u poslednje dve godine, zaslužuje čestitke i veliko poštovanje. Ne samo da smo dobili praktično novu zgradu, nego smo i često putovali, najčešće bez dinaranaknade. Pored Sajma na Tašmajdanu, posetili smo grob Neznanog  junaka i televizijski toranj na Avali, manastirski pčelinjak u Kovilju, Veterinarski fakultet u Beogradu, Muzej vazduhoplovstva u Surčinu, slavni Tekeriš na Ceru, bili gosti DP „Šabac“, grob Branka Radičevića na Stražilovu, Muzej pčelarstva „Jovan Živanović“ u Sremskim Karlovcima – nabraja  Miloš Relić deo aktivnosti Udruženja somborskih pčelara.

            – Pčelarstvom se bavim više od sedam decenija, tačnije od svoje sedme godine. U znak zahvalnosti za sve ono što je učinio za naše udruženje, Mladenoviću sam poklonio vrhunski opremljeno mesto gde je bio moj pčelinjak: ograđen je, ima nastrešnicu i zaštitnik pčela od vetra, a i prostoriju za alat, opremu i vrcanje.On još nije prodao ni jedan roj, ali ih je mnogima poklonio.

            Mi već dve godine dobijamo besplatno oksalnu kiselinu, a obezbedio je i vrhunske predavače bez dinara honorara. Tako radi pravi domaćin – naglašava Marko Janjušević.

            Veterani somborskih pčelara poklonili su knjige biblioteci svog Udruženja, a Marko Janjušević i ikonu svetog Stefana u duborezu.

            Na snimku: Marko Janjušević, Petar Savić, Miloš Relić i Simo Kosanović (s leva na desno).

Dragan Mladenović,

Predsednik UP „Avram Maksimović“

Sombor

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien