SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRIPREMA SE ODLIČAN ČASOPIS PČELAR ZA AVGUSTDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.270

Bez lažne skromnosti, mere koje je SPOS preduzeo na unapređenju stručnog kvaliteta časopisa Pčelar itekako daju rezultate, što potvrđuje i avgustovski broj koji se uveliko priprema.

Od Nove godine pažnju ćemo posvetiti i unapređenju grafičkog dizajna. Dotle ćemo se truditi da tekstovi u časopisu budu stručni i aktuelni.

Avgustovski broj obiluje tekstovima sa takvim karakteristikama i svakako predstavlja etalon kog se treba držati. Žao nam je što ne možete videti ono što mi je urednik danas prosledio, ali smo sigurni da će ovaj broj biti ocenjen najvišom ocenom od svih izašlih do sada pod novom uređivačkom politikom. Što svakako ne znači da se nećemo truditi da bude još bolji u narednom periodu. Naprotiv, jedan od glavnih prioriteta SPOS-a upravo je maksimalno unapređenje stručnog kvaliteta časopisa Pčelar.

Avgustovski broj donosi fantastično pismo pčelarima za avgust, uputstvo za pripremu DB košnica za zimovanje, prelep, odmeren i mudro napisan satirični tekst o neonikotinoidima, nastavak storije o istorijatu suzbijanja varoe, veoma praktičan tekst o tehnici pčelarenja poznatog novosadskog pčelara Nikole Korice. Tu su i dva fantastična prevoda, jedan iz Kanade o efektima dostupnosti polena tokom larvenog razvoja, a drugi iz Nemačke o veoma širokoj lepezi pozitivnih efekata jednog zaboravljenog načina borbe protiv varoe. Taj način drastično smanjuje procenat društava zaraženih nozemozom, ali i virusom akutne paralize pčela!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien