SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RADNI RUČAK SA NOVIM MINISTROM REGIONALNOG RAZVOJA I LOKALNE SAMOUPRAVEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.784

30. 9. 2013. je u hotelu Hyatt u Beogradu održan radni ručak sa ministrom regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igorom Mirovićem pod organizacijom NALED-a (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj).

SPOS je predstavljala dipl. ecc. Irena Jolović, referent SPOS-a za ekonomsko-administrativne poslove.

Članovi i partneri NALED-a (čiji je i SPOS član od maja ove godine) su imali jedinstvenu priliku da sa ministrom Mirovićem diskutuju o načinu poboljšanja rada lokalnih samouprava kao i da se informišu o planovima za razvoj opština. Naznačeno je da će biti klasifikovane opštine prema uspešnosti dosadašnjih projekata i da će najbolje biti uzor za druge. Takođe je govoreno o razvoju prioritetnih industrijskih zona u vidu izgradnje infrastrukture i pomaganju svim organizacijama koje direktno doprinose privredi.

Ministar je izneo svoje mišljenje o problemu uplitanja politike u lokalni razvoj i naveo da je njegov dugogodišnji rad u lokalnim samoupravama omogućio da sagleda najvažnije probleme i prenese svoje iskustvo i znanje u svoj ministarski rad.

Donošenje Zakona o infrastrukturnim projektima je u toku i njegov cilj jeste bolja organizacija projekata sa jasnije definisanim ciljevima i sredstvima, i kao primer je naveden problem sa planovima za izgradnju puteva a da prethodno nisu izrađeni prostorni planovi.

Predstavnici lokalnih samouprava su izneli svoje pohvale, predloge i probleme sa kojima se suočavaju u svom radu i niko nije ostao uskraćen za odgovor.

Učesnici diskusije su zaključili da Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave savesno i uspešno obavlja svoj posao.

Predstavnik NALED-a, Branislav Nedimović, saopštio je da će tokom sledeće nedelje biti organizovan još jedan ovakav vid diskusije sa drugim ministarstvom.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien