SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAUSTAVIMO GMO U SRBIJI!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.158

Skupu pod nazivom "Zaustavimo GMO u Srbiji" održaće se 24. septembra u Beogradu i Novom Sadu. Organizator skupa je grupa koja se zove "Građani imaju moć".

 

ZAUSTAVIMO GMO U SRBIJI!

Vreme:
24.9.2013. u 17:30h

Mesto:
Beograd, Trg republike
Novi Sad, Trg slobode

Organizatori:

"Građani imaju moć"

***Ne dozvoljavamo dolaženje na skup sa bilo kakvim partijskim obeležjima i transparentima.***

Sa zadovoljstvom vas pozivamo, da prisustvujete skupu pod nazivom "Zaustavimo GMO u Srbiji"! koji će se održati 24. Septembra u Beogradu i Novom Sadu. Organizator skupa je grupa koja se zove "Građani imaju moć".

Postoje indicije da će pre kraja godine doći do izmene postojećeg Zakona o genetički modifikovanim organizmima (2009.) i da će se dozvoliti uzgoj GMO.
Koncepcija skupa je isključivo naučna a cilj je da argumentovano i naučno istraživačkim radovima opovrgnemo tvrdnje i zamisli onih koji hoće GM hranu u Srbiji. Na skupovima će govoriti profesori poput prof. Miladina Ševarlića, prof. Anke Popović Vranješ, prof. Snežane Oljača, i drugi naši renomirani profesori, a poziv je upućen i drugim naučnicima sa Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Govoriće i predstavnici nekih udruženja i organizacija.

Ovim putem ujedno pozivamo sve organizacije, udruženja i asocijacije koje se bave temama poput: zaštita životne sredine, ekologija, poljoprivreda, organska proizvodnja, zaštita potrošača itd. da podrže ovaj skup i dođu. Pozvali bismo i sve opštine koje su potpisale Deklaraciju protiv GMO da javno iznesu svoj stav na skupu. Neke opštine su se već odazvale pozivu!

Na skupovima će biti reči o sledećim temama:

– ekonomska šteta GMO
– ekološka opasnost GMO i negativan uticaj na biodiverzitet
– DunavSoja inicijativa: uzgoj tradicionalne soje u podunavskim državama kako bi GM soja bila istisnuta sa tržišta Evrope.
– organska proizvodnja kao alternativa: ko su proizvođači, gde kupiti, kako početi sam.
– predlozi za poboljšanje tradicionalne poljoprivrede
– revitalizacija sela.
Ovaj skup su do sada podržale mnoge organizacije i udruženja koje se prvenstveno bave organskom proizvodnjom i zaštitom životne sredine, poput Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, Organic Control System, CEKOR, Terras iz Subotice itd. Udruženja poljoprivrednika i pčelara takođe podržavaju skupove i prisustvovaće istima!
———————————————————————————————————–
Kontakt:

Telefon: 064/ 293 45 54 mr Snežana Vasilić
            064/ 389 33 74 MSc Vladimir Milenković
E-mail: [email protected]
Fejsbuk: "Građani imaju moć"
Fejsbuk Event za skupove: https://www.facebook.com/events/629902593707764/
———————————————————————————————————–
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien