SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

USKORO KREĆE MONITORING KVALITETA MEDA U PROMETUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 6.111

Shodno dogovoru sa ministrom poljoprivrede, gospodinom Slobodanom Milosavljevićem, od strane Uprave za veterinu priprema se monitoring kvaliteta meda u prodavnicama i na pijacama.

Shodno dogovoru sa SPOS-om, ministar je izdao nalog Upravi za veterinu da pokrene široku akciju kontrole kvaliteta meda u prodavnicama i na pijacama širom Srbije.

Danas sam kontaktirao načelnicu veterinarske inspekcije za Srbiju, gospođu Sanju Čelebićanin i dobio konkretnije informacije.

Akcija kontrole kvaliteta meda je uveliko u pripremi, traže se laboratorije i pravi se operativni plan koji će obezbediti da se na teritoriji svake opštine uzmu uzorci od svih aktera. Uzorci neće biti uzimani svi u jednom maloprodajnom objektu ili na jednoj pijaci, već će se obezbediti široka pokrivenost područja.

Nadamo se da će ovom akcijom falsifikatori meda biti značajno ometeni u svom nezakonitom radu. Dogovor sa ministrom je bio i da ova akcija ne bude jednokratna, već da se povremeno obnavlja, tj. da bude kontinuirana. Akcija će biti sprovedena tokom dva predstojeća meseca, jula i avgusta.

Još jednom se zahvaljujemo ministru što je pokrenuo ovu akciju, kao i načelnici veterinarske inspekcije koja je vrlo savesno pristupila ostvarenju ovog projekta.

Očekujemo da će ovakve akcije u budućnosti podići ugled medu i vratiti mu one vrednosti koje je nekad imao: prirodan, zdravstveno ispravan i lekovit proizvod!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE