SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

VEŠTAČKI ZASLAĐIVAČI GOJE!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.068

Danas je sve više veštačkih zaslađivača u upotrebi, čak se proizvodi bez šećera reklamiraju kao nešto najbolje na svetu. A istina je sasvim drugačija, tragična po budućnost naše dece.

O ovome se dosta dugo zna skoro sve, ali za to zna veoma mali broj ljudi. Najčešće je pominjan aspartam (najčešći sastojak svih proizvoda na kojima pise sugarfree – bez šećera), ali ga u stopu prati i dobro poznati saharin.

Najnovije istraživanje sprovedeno je na laboratorijskim miševima, hranjenim jogurtom. Jednima je jogurt zaslađivan glukozom (monosaharid sastojak meda), a drugima saharinom.

Nakon dve nedelje su miševi kojima je jogurt zaslađivan saharinom imali znatno izraženo povećanje telesne mase. Dok se u javnosti zamene za šećer reklamiraju upravo kao preparati koji će sprečiti gomilanje kilograma!

Ovi veštački zaslađivači daju osećaj slatkoće, ali bez kalorija, što remeti odnos unosa i gubitka energije u telu. Mehanizam je veoma kompleksan i uskoro ćemo vam proslediti tekst o aspartamu, kao najšire upotrebljavanom zaslađivaču.

Podaci koje ćete pročitati su zastrašujući.

Jednostavno, javnost se formalno gledano obmanjuje, a mi se posle čudimo zašto potrošnja meda opada.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien