SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

CENA OBELEŽAVANJA KOŠNICADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.989

Danas je SPOS dobio zvaničnu informaciju iz Uprave za veterinu o ceni obeležavanja košnica.

Kao što je i rečeno, visina naknade za obeležavanje i evidenciju pčela, po košnici iznosi 30 dinara (OVDE pogledajte Odluku o visini naknade).

Pčelar ima pravo da zatraži od veterinara priznanicu za obavljen posao, i da ga upozori na visinu naknade shodno važećoj Odluci o visini naknade, ukoliko veterinar traži veću naknadu od propisane. Ukoliko veterinar ipak insistira na većoj nadoknadi, potrebno je obavestiti veterinarsku i tržišnu inspekciju.

Kako stvari stoje, pošto je veterinarima tj. obeleživačima zabranjeno da pčelarima daju pločice u ruke, već oni moraju da izvrše obeležavanje, obeleživač će morati da dodje na pčelinjak i da naplati svoj dolazak. Okvirna cena je 30% cene BMB 95 benzina – oko 45 dinara na današnji dan, po kilometru (trenutno je stranica sa cenovnikom Veterinarske komore Srbije nedostupna za pregled, pa ne možemo da objavimo apsolutno tačnu informaciju, www.veterina.info), mada se cena dogovara sa vlasnikom životinja u najvećem broju slučajeva, shodno brojnim faktorima. Koju god cenu imala vaša veterinarska stanica, potrebno je da znate da se naplaćuje kilometraža samo u jednom pravcu (povratak se ne naplaćuje).

Najbolje je da u ime svakog udruženja, do svake veterinarske stanice ode jedan predstavnik udruženja, i dogovori detalje i dinamiku obeležavanja.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien