SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVOSTI IZ UDRUŽENJA PČELARA “AVRAM MAKSIMOVIĆ” U SOMBORUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.872

Novosti iz Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru.

 

 

 

 

MLADENOVIĆU I DRUGI MANDAT

 

ZAMENIK PREDSEDNIKA JE VOJISLAV MATKOVIĆ, SEKRETAR VESELA SAVIN,

A BLAGAJNIK SAVO ZATEZALO

 

        U minule dve godine broj članova Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru povećan je za 54 odsto, među kojima je najviše mladih i obrazovanih ljudi, što je i najvredniji rezultat. Početkom 2011. imali smo 91, a u martu 2013. 140 članova s plaćenom članarinom, ne računajući počasne i članove podmlatka Udruženja. Minule godine ukupan prihod bio je veći od 800.000 dinara, a samo 20. međunarodni sajam pčelarstva u Somboru, doneo je više od 400.000 dinara.

Zgrada Udruženja je potpuno preuređena, počev od fasade, krova, poda, zamene prozora, do nove električne, vodovodne i telefonske mreže. Bratimljenje s članovima Društva pčelara „Šabac“ je svakako izuzetno značajan događaj u protekle dve godine. Povelje o bratimljenju potpisane su u Somboru i Tekerišu na Ceru, gde je avgusta 1914. godine srpska vojska porazila austrougarku soldatesku.

Više od 10 predavanja i 4 stručne i naučne ekskurzije samo su deo aktivnosti Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru u protekle 2 godine – istakao je predsednik Udruženja Dragan Mladenović na izbornoj Skupštini, kojoj su prisustvovali i predsednik Društva pčelara „Šabac“ Branislav Đuričić i potpredsednik Društva pčelara „Beograd“ Milorad Bukilić sa saradnicima, kao i predstavnici pčelarskih udruženja Karavukova, Bačkog Monoštora i Belog Manastira.

Tajnim glasanjem izabrani su članovi Izvršnohg odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. Dosadašnji predsednik Udruženja Dragan Mladenović dobio je najviše glasova odnosno 75 odsto, a za predsednike Nadzornog odbora, odnosno Suda časti izabrani su Sava Kovčin i Petar Lojović.

Na sednici Izvršnog odbora od 26. marta za predsednika Udruženja pčelara „Avram Maksimović“ u Somboru, ponovo je izabran Dragan Mladenović. Dužnost zamenika predsednika poverena je Vojislavu Matkoviću, sekretara Veseli Savin, a blagajnika Savu Zatezalu.

Josip Jurić,član Izvršnog Odbora UP „„Avram Maksimović“ u Somboru

 

spov-logo Delegati Skupštine UP -Avram Maksimović-

 

alt

Brane Đuričić i Milena Džagić daruju -Somborske pčelare-

 

alt

Dragan Mladenović

 

alt

Potpredsednik DP -Beograd- Miodrag Bukilić uručuje poklon

 

alt

Pavao Kraljik, Gost iz Belog Manastira

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien