SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

JASMINA NAJMLAĐI PČELARSKI MAJSTOR U EVROPIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 6.141

Na blogu Aleksandra Mihajlovskog možete da pročitate kompletnu priču o najmlađem pčelarskom majstoru u Evropi (nema ni 30 godina), Jasmini Cvinc iz Austrije. Ovde prenosimo najzanimljivije detalje ove priče, a ostatak pročitajte na Aleksandrovom blogu.

Jasmina Cvinc (Zwinz) je zaista pčelarka po obrazovanju. Predstavlja tipičnu ženu koju bi svaki pčelar poželeo za suprugu! Mlada i ženstvena, lepa, skromna i izuzetno simpatična! Nije joj nikakav problem da prenosi puna medišta!

Jasmina je potpuno posvećena pčelarstvu. bavi se i najsofisticiranijim tehnikama, kao što je odgajanje matica, selekcija i instrumentalno osemenjavanje matica.

I pčelarskim laicima je impresivna selekcionirana neagresivnost njenih pčelinjih društava.

Jasmina radi u pčelarskoj školi u istočnoj Austriji, jugozapadno od Beča, u mestu Majsenbah (Miesenbach). Aleksandar Mihajlovski smatra da od nje u celoj Evropi ne postoji bolji edukator i popularizator pčelarstva!

Ima i svoj internet sajt: http://www.zwinz.co.at/honig/inhalt_honig.htm
Na početnoj strani nalaze se linkovi za film u tri nastavka. Film je urađen u veoma kvalitetnoj produkciji, i vredi ga pogledati čak i ako ne znate nemački.

U jednom od poglavlja na sajtu, objavljena je izjava njenog dede, koji ju je i uveo u svet pčelarstva, još kad je bila dete. I njenog dedu je njegov deda takođe uveo u pčelarenje kada je bio mali.

Najupečatljivija izjava dede Karla, koja je u Aleksandru Mihajlovskom ostavila dubok utisak (a sigurni smo da će i u vama), jeste sledeća: „Ako neko gaji pčele, NIKADA ne treba da se zapita: Šta ja dobijam od pčela? Takva ličnost nije pravi pčelar. Važno je jedino da je pčelama dobro. A ako je njima dobro, uspeh dolazi sam!“.

NIKAKO ne propustite da pročitate ostatak teksta na Aleksandrovom blogu, ali i obavezno pogledajte filmove, imaćete šta da vidite!

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien