SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

START PROJEKTA “SARADNJOM DO UNAPREĐENJA PČELARSTVA”Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.655

Predavanjem Vlastimira Spasića, predsednika Regionalne asocijacije pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije iz Niša, Društvo pčelara “Grza” iz Paraćina, u subotu 6. jula 2013. započelo je praktičnu realizaciju projekta “Saradnjom do unapređenja pčelarstva”. Projekat finansira “Holcim Srbija” AD Fabrika cementa – Paraćin, u okviru konkursa “Partnerstvo za budućnost – 2013”.

Predavanje sa naslovljenom temom:“Savremene metode pčelarenja u funkciji ostvarivanja visokih prinosa” predstavlja prikaz najnovijih naučnih saznanja i otkrića, provernih kroz sopstvenu pčelarsku praksu. Predavač je istovremeno izložio principe i praktične metode pčelarenja, na kojima se zasniva savremeno pčelarstvo.

Predavanje je pratilo oko 60 pčelara iz Paraćina i Ćuprije.

Da podsetimo, fabrika cementa “Holcim-Srbija” iz Popovca kod Paraćina je odabrala 6 projekata od 24  koliko ih je pristiglo na konkurs “Partnerstvo za budućnost”. Projekti su odabrani na osnovu njihove relevantnosti za potrebe lokalne zajednice, potencijala održivosti, kao i usklađenosti sa temama koje “Holcim” podržava svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja. Među odabranim je i projekat “Saradnjom do unapređenja pčelarstva”, čiji je nosilac izrade i realizacije Udruženje pčelara “Grza” iz Paraćina.
 
Odabrani projekti će biti realizovani uz finansijsku podršku kompanije “Holcim” zajedno sa partnerima,u ukupnom iznosu od 20 hiljada evra.

Partneri, tj. organizacije koje podržavaju projekat su Fakultet veterinarske medicine iz Beograda, Tehnološka škola iz Paraćina i Regionalna asocijacija pčelarskih organizacija Jugoistočne Srbije iz Niša. Nadamo se da ćemo projekat u saradnji sa partnerima u potpunosti realizovati.
 

Predsednik Društva pčelara "Grza" Paraćin
Nebojša Ponjavić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien