SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SMS VAGA U MOM PČELINJAKUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.184

Kao što je poznato, SPOS je 18. maja raspisao javni poziv za upoređivanje kvaliteta pčelarskih SMS vaga, i objavio ga u časopisu Pčelar za jun.

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDE.

Proizvođači pčelarskih SMS vaga koji su želeli da kvalitet svoje vage zvanično i javno dokažu na ovaj način, trebalo je da do 10. juna 2013. godine vage dostave u SPOS sa odgovarajućom prijavom.

U zadatom roku, svoje interesovanje da učestvuju na ovom svojevrsnom takmičenju iskazale su dve firme (Botronic iz Sremske Kamenice, i Micro El d.o.o. iz Zagreba), a vage je dostavila samo firma Botronic. Firma Micro El d.o.o. iz Zagreba iz tehničkih razloga vage nije uspela da dostavi na vreme, zbog povećanog obima posla i narudžbi iz EU, pa su vage krenule put Srbije tek 17. juna GLS poštom, iako je procedura slanja započeta 14. juna. GLS pošta ih je poslala linijom preko Slovenije, Austrije i Mađarske. I sekretar SPOS-a je morao da se angažuje da se savladaju sve carinske barijere, a probleme su pravili i u drugim tranzitnim zemljama (konkretno u Mađarskoj, ali i na našoj carini). Na kraju, vage su u SPOS stigle tek danas, 3. jula, pošto su "putovale" celih 17 dana od Zagreba do Beograda, jer su bile zadržavane na carinama.

Pošto nakon prispeća vaga samo jednog proizvođača u zadatom roku, nije moglo da se sprovede upoređivanje vaga raznih proizvođača, kada smo dobili vagu samo jednog proizvođača (nema se sa kim porediti), morali smo da čekamo da stigne i vaga drugog najavljenog proizvođača. Nakon pristizanja i stvaranja uslova za početak uporednog testiranja, Izvršni odbor SPOS-a je glasao o tome da li da se ceo postupak obustavi, ili da se naprave novi termini i periodi testiranja vaga, kako bi se testiranje na kraju uspešno okončalo, a vreme ne bi dalje gubilo. Takođe, uzeta je u obzir činjenica da nije bilo interesovanja od nijedne druge firme koja proizvodi vage, da učestvuje u ovom takmičenju. Većinom glasova, IO SPOS-a je odlučio da se testiranje obavi, ako se ponuđači vaga slože.

Narednih dana bićete obavešteni o njihovim odlukama, i o eventualnim novim periodima testiranja vaga.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien