SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA PREDSEDNIKOM SO SVILAJNACDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.614

Delegacija SPOS-a i svilajnačkog društva pčelara juče se sastala sa predsednikom SO Svilajnac.

Delegaciju SPOS-a činili su predsednik i zamenik predsednika SPOS-a, a svilajnačko društvo su predstavljali predsednik, sekretar i drugi aktivisti društva.

Javnosti je poznata zapažena aktivnost svilajnačke pčelarske organizacije na razvoju pčelarstva tog kraja. Rukovodstvo ima odlične ideje koje uspešno realizuje. Saradnja sa opštinom Svilajnac je izuzetna, pčelarstvo se pomaže beskamatnim kreditima visoke vrednosti, ali i na druge načine, o čemu je detaljno pisao časopis Pčelar.

Povod za razgovor sa predsednikom SO Svilajnac gospodinom Miroslavom Marinkovićem bila je ideja predsednika svilajnačke organizacije, da se u tamošnjem novoizgrađenom Prirodnjačkom centru, napravljenom po najmodernijim standardima, formira pčelarska postavka, koja će skrenuti pažnju šire javnosti na pčelarstvo, jer će ovaj muzej biti jedan od najposećenijih u Srbiji zbog svog izuzetno bogatog izložbenog sadržaja, već je ušao u obavezan školski program ekskurzija.

Prvi razgovor na ovu temu bio je izuzetno konstruktivan i ohrabrujući, dogovoreni su dalji koraci, nakon kojih će se znati da li projekat ima šansu za uspeh. Postoji apsolutna i bezrezervna podrška lokalne samouprave Svilajnca, te očekujemo dobre rezultate, a SPOS će učiniti sve što može na nacionalnom planu, da nadležne instance pozitivno odgovore na ovu odličnu ideju iz Svilajnca.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien