SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MAJSTORSKI DO KRALJEVSKOG GELA



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.038

Objavljujemo dodatne informacije o organizaciji Kursa sakupljanja matičnog mleča „Majstorski do kraljevskog gela“.

 

1.- Kurs će se održati u subotu, 22. 6. 2019. godine, po Planu i programu, koji je objavljen na sajtu SPOS-a (http://spos.info/kurs-sakupljanja-maticnog-mleca-majstorski-do-kraljevskog-gela/), i u časopisu Srpski pčelar, za jun 2019. na 348. strani.

2.- Kako doći iz Svrljiga do Galibabinca (24 km)?

Iz pravca Niša, putem E-771 (35), posle pružnog prelaza, na ulazu u Svrljig, vozite do raskrsnice u centru Svrljiga. Na raskrsnici skrećete levo (Hadžićeva ulica, orijentir: sa leve strane K.P.S. „Univerzal“, sa desne strane PŠ), posle 500 m skrećete levo, posle 400 m skrećete desno. Držite se puta br. 222. Posle 5. km pratite put levo, na 9. km prolazite kroz selo Lalinac, na 11. km prolazite kroz selo Slivlje, na 14. km dolazite do raskrsnice, na kojoj je putokaz desno: Knjaževac–Galibabinac (br. puta 425). Prolazite pored sela Radmirovac, koje vam je sa leve strane puta. Na 22. km, na raskrsnici skrećete levo i stižete u Galibabinac (orijentir, na početku puta sa leve strane je česma).

Vozači, koji dolaze iz pravca Niša, mogu da koriste i kraću relaciju (10,5 km), preko sela Grbavče, koji se na 13. km od isključenja sa autoputa A4, odvaja levo od puta Niš–Svrljig. U selu Lalinac spaja se sa opisanom relacijom Svrljig–Galibabinac (na raskrsnici se uklučujete levo). Put je na celoj dužini asfaltiran, ali je uzak i sa čestim krivinama i uzbrdicama i nizbrdicama.

Postoji i treći put, preko Vele polja, on je najkraći ako dolazite sa severa, isključite se na naplatnoj rampi Aleksinac, idete do Donje Trnave, pređete autoput preko nadvožnjaka, odmah nakon njega levo, i onda samo pratite znake. Taj put je možda malo neobičan za one koji dolaze prvi put, pa preporučujemo upotrebu navigacije ili karte. 

Napominjemo da je cela marš-ruta pokrivena signalom 4G MTS mreže, dok ostale mreže su sa prekidima.

  1. Kako do pčelinjaka Bogdanovića u selu Galibabinac?

Kada ste na poslednjoj raskrsnici skrenuli levo, ulazite u selo Galibabinac. Sa leve strane, na ulazu, proćićete pored ČESME, nailazite na uzbrdicu, posle koje vozite PRAVO i nailazite na drugu uzbrdicu, na kojoj je par metara bez asfalta, kada prođete i tu uzbrdicu nastavljate PRAVO, opet nailazite na uzbrdicu koja počinje isprekidanim asfaltom, pri kraju uzbrdice, sa desne strane videćete jednu zgradu koja je delimično izgorela, malo iznad te zgrade je asfaltni put koji se račva levo i desno – idete DESNO. Na sledećoj raskrsnici možete pravo i levo idete LEVO, uzbrdo… Opet nailazite na račvanje levo i desno, vozite LEVO. Zatim pratite put DESNO, posle stotinu metara prestaje asfalt, nastavljate njime uzbrdo i stižete do pčelinjaka.

Od kapije, na ulazu u pčelinjak, produžite oko pčelinjaka, sa druge strane, gde je predviđen prostor za parkiranje.

Kroz Galibabinac, na svim većim raskrsnicama biće postavljeni PUTOKAZI u vidu bele strelice, na kojim piše BOGDANOVIĆ koje pokazuju smer kretanja. 

 

  1. Odeća i oprema učesnika kursa

Svi učesnici kursa moraju biti u čistoj odeći i obući, koja omogućuje bezbedan boravak i rad na pčelinjaku (dugi rukavi, duge nogavice, zatvorena obuća). Pčelarska bluza-kapa je obavezna.

Za vreme pauze učesnici kursa biće posluženi kafom i osvežavajućim pićem.

Upozoravaju se učesnici kursa da pravilno planiraju vreme polaska i na vreme stignu na pčelinjak, odnosno do početka kursa. Odlaganja početka kursa neće biti.

Za dodatne informacije pozovite 060/444-0110 (Vlastimir Spasić) i 060/444-0183 (Miloš Bogdanović). 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE