SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA UDRUŽENJA PČELARA VLADIMIRCI



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.764

U nedelju 4. 12. 2011. godine, Udruženje pčelara ’’Vladimirci’’ iz Vladimiraca održalo je redovnu godišnju Skupštinu. Pored više od 30 članova Udruženja Skupštini su prisustvovali i predsednik Opštine Vladimirci    Marković Vladica, zamenik predsednika opštine Nešić Dejan, kao i predstavnici pčelarskih Udruženja iz  Osečine, Rume, Šapca i Valjeva.

Pred. Udruženja Stekić Dragan  podneo je izvešaj o radu i aktivnostima Udruženja u protekloj godini dok je blagajnik Gajić Mitar podneo izveštaj o finansiskom poslovanju. Oba izveštaja usvojena su jednoglasno.

Na predlog pred. Udruženja usvojen je i progaram rada za 2012. godinu  koji se neće mnogo razlikovati od rada u prethodnim godinama. Osnovne smernice su: razvoj pčelarstva na teritoriji Opštine, povećanje broja članova Udruženja i SPOS-a, saradnja sa lokalnom samoupravom, pomoć pčelarima početnicima, organizacija predavanja, humanitarni rad … Članovima Udruženja i gostima obratio se Predsednik Opštine Marković Vladica i pored ostalog istakao odličnu organizaciju Udruženja, pohvalio naše aktivnosti i zahvalio se članovima Udruženja na poklonima u medu koje redovno darujemo vrtićima i predškolskim ustanovama obećavajući da će i u narednoj godini Udruženje biti zastupljeno u opštinskom Budžetu. Obavestio nas je takodje da je formirana Direkcija za poljoprivredu na nivou Opštine i najavio ono što pčelari Srbije očekuju odavno: SUBVENCIJE PO KOŠNICI U IZNOSU OD 5 EVRA za članove Udruženja pčelara Vladimirci. Prisutni pčelari i gosti dugim aplauzom iskazali su svoje oduševljenje zbog ovakve odluke. Prema dostupnim informacijama Opština Vladimirci biće medju prvim Opštinama u Srbiji koja ce u ovom obimu i na ovakav način isplatiti subvencije pčelarima. Odmah je  za sledeći vikend zakazana nova Skupština kojoj će prisustvovati  Direktor direkcije za poljoprivredu Sarić Slobodan kako bi zajedno sa pčelarima odredili model i vreme isplate subvencija.

Kako je Udruženje na prošloj Skupštini usvojilo novi Statut bili smo i u obavezi da izaberemo novo rukovodstvo što se poklopilo sa istekom redovnog četvorogodičnjeg mandata sadašnjeg rukovodstva.

U ime IO izveštaj je podneo pred. Udruženja. Članovi Udruženja ocenili su izveštaj o radu u prethodne      4 godine kao odličan i jednoglasno ga usvojili. Predloženo je da dosadašnje rukovodstvo ostane i u sledećem mandatu sto je prihvaćeno sa 100%-nom podrškom.

Predsednik Udruženja pčelara Vladimirci – Stekić Dragan

Zamenik predsednika Udruženja – Isailović Milovan

Sekretar Udruženja – Pavlović Milan

Izvršni Odbor Udruženja brojaće 7 članova i pored predsednika Udruženja, zamenika predsednika i sekretara,  izabrani su i sledeći članovi: Vesić Jordan, Gligorić Stanko, Djurić Zoran i Đurđević Mitar.

Blagajnik – Gajić Mitar

Nadzorni odbor – Kangrga Dragoljub, Gajić Zvonko i Jokić Zoran

Članovi Udruženja već su se ranije opredelili da naš region u IO SPOS-a zastupa kao i u prethodnom mandatu Evtić Milorad, a za mesto predsednika SPOS-a dr Rodoljub Živadinović za čiji rad na čelu SPOS-a mogle su se čuti samo reči hvale.

Evtić Milorad zahvalio se na podršci u svoje i u ime dr Živadinovića. Preneo nam je takođe informacije o aktuelnim dešavanjima u SPOS-u. Dogovoreno je predavanje u organizaciji Asocijacije pčelarskih organizacija Mačvanskog i Kolubarskog okruga i U.P. Vladimirci  za početak marta u Vladimircima.

Skupštini su prisustvovali i braća Željko i Rade Mijatović kojima je pčelinjak krajem maja trovanjem uništen u potpunosti, a bio je stacioniran na teritoriji Opštine Vladimirci. Iako nisu bili članovi našeg Udruženja, kolege pčelari su se solidarisali i prikupili više od 20 društava i rojeva i poklonili Mijatovićima. Takodje,u saradnji sa kolegama učlanjenim na Forum SPOS-a povedena je akcija prikupljanja pomoći i sa zadovoljstvom možemo reći da su braća Mijatović pčelinjak vratili u stanje od pre trovanja. Željko i Rade nisu mogli sakriti radost i pronaći reči zahvalnosti. Uprkos činjenici da ne žive na teritoriji naše Opštine i da su pčelinjak preselili, odlučili su da budu članovi našeg Udruženja i SPOS-a preko našeg Udruženja.

Po završetku radnog dela Skupštine domaćini i gosti nastavili su druženje uz pčelarske razgovore do duboko u noć.

 

 

Dragan Stekić

Predsednik U. P. Vladimirci

 

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE