SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U KLADOVU



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.346

22. 12. 2012. godine sa početkom u 10 časova, u Sali doma kulture u Kladovu, održana je redovna godišnja skupština Društva pčelara Kladovo.

Skupštini su prisustvovali kao gosti, Milutin Petrović, zamenik predsednika SPOS-a i Slavko Luković, član IO SPOS-a.

Predsednik društva Ljubomir Čolević,pozdravio je sve prisutne a posebno se zahvalio zameniku pPredsednika SPOS-a Milutinu Petroviću, koji je našao za shodno da prisustvuje Skupštini ovako male pčelarske organizacije kao što je  Društvo pčelara Kladovo i time pokazao da rukovodstvo SPOS-a ceni sve pčelarske organizacije u Srbiji isto.

Nakon izbora radnog predsedništva usvojen je jednoglasno dnevni red. Izveštaj o radu u ime Izvršnog odbora pročitao je Blagojević Vita, a zatim je predsednik društva Ljubomir Čolević podneo finansijski izveštaj i plan rada za narednu godinu, nakon čega je otvorio diskusiju po podnetim izveštajima.

U diskusiji su učestvovali pčelari koji su izneli svoje mišljenje, podržali su podnete izveštaje i rad izvršnog odbora i izneli svoje vidjenje o problemima koji su se dogadjali u društvu. Istakli su da su dva člana Izvršnog odbora imali drugačije stavove i pošto ostali članovi nisu prihvatili njihove predloge, oni su sa odredjenim brojem pčelara, osnovali novo pčelarsko udruženje.
Predsednik društva je takodje izneo hronologiju dogadjanja u društvu u toku godine, i istakao da je neslozi u društvu najviše doprineo Bocić Borivoje (kome je inače istog dana izglasano nepoverenje na skupštini društva u Zaječaru), predsednik društva pčelara u Zaječaru i lično doprineo razbijanju društva pčelara u Kladovu.

Nakon podnetih izveštaja za reč se javio Slavko Luković, koji je pozdravio sve prisutne pčelare, zaželeo uspešan rad Skupštini, i izrazio lično žaljenje što je jedan broj pčelara napustio ovo društvo i osnovao novo. Istakao je da su upravo godišnje skupštine mesto gde pčelari treba da iznesu svoje stavove i da se tu odlučuje i  ocenjuje rad Izvršnog odbora o svim važnim pitanjima, u skladu sa Statutom, a da su sve podele podjednako štetne za sve i nikome nisu donele dobro. Apelovao je na medjusobnu toleranciju i jedinstvo koje je uvek neophodno da bismo bili uspešni.

Prisutnima se obratio i Milutin Petrović, zamenik predsednika SPOS-a, i u ime predsednika pozdravio prisutne, zaželeo uspešan rad, kojom prilikom je govorio o aktivnostima IO SPOS-a, o trendovima savremenog srpskog pčelarstva ali se dotakao i neophodnih mera koje pčelari treba da neizostavno preduzmu na svojim pčelinjacima u cilju održanja postojećeg pčelinjeg fonda, ukazao na izuzetno nepovoljno stanje pčelinjih zajednica u većini krajeva Srbije, u pogledu loše pčelinje paše u toku leta i jeseni gde pčelinje zajednice nisu mogle obezbediti dovoljne količine hrane za uspešno prezimljavanje, pa je tim povodom održao i predavanje kako da pčelari obezbede sami hranu za uspešno prezimljavanje pčelinjih zajednica uz minimalna novčana ulaganja.

Na skupštini su izabrana dva nova člana Izvršnog odbora društva. Sve odluke su donete jednoglasno.

Zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović i član IO Slavko Luković, uručili su priznanja društva najzaslužnijim pčelarima.

Pošto su iscrpljene sve tačke dnevnog reda, organizovano je posluženje za sve prisutne, gde je nastavljeno druženje u prijatnoj atmosferi, a zamenik predsednika SPOS-a je odgovarao na pitanja iz tehnologije pčelarenja.

Skupština je veoma uspešno organizovana i uspešno radila.

 

Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE