SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

AMBASADOR EU U SRBIJI POSETIO “DUNAVSKU KUĆU MEDA”Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.059

21. 5. 2015. godine, gospodin Michael Davenport, ambasador Evropske Unije u Srbiji, boravio je u Negotinu. Tom prilikom posetio je društvo pčelara “Hajduk Veljko” Negotin. Istovremeno su u poseti sa njim bili gospodin Klaus Kapper, ataše austrijske ambasade u Beogradu i gospodin Milan Polak, Austrijska agencija za razvoj.

Uvaženi gosti obišli su prostorije rekonstruisane zgrade društva pčelara u Negotinu sa instaliranom opremom, gde ih je domaćin poslužio našim medom iz naše jedinstvene SPOS-ove tegle.

Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, upoznao je goste o realizaciji projekta ,,Dunavska kuća meda,, koji je finansirala ADA-a, preko fondova EU i opština Negotin.

Predsednik društva pčelara ,,Hajduk Veljko,, Negotin, Slavko Luković, upoznao je goste sa stanjem pčelarstva u opštini Negotin, i regionu Bor iZaječar, značaju projekta za dalji razvoj pčelarstva u Timočkoj Krajini, pri čemu je posebno istakao edukaciju pčelara u primeni pravila SPOS-ove Dobre pčelarske prakse, prvenstveno kvalitet pčelinjih proizvoda, plan rada regionalnog trening centra, usavršavanje i obrazovanje pčelara, značaj regionalnog povezivanja sa pčelarima Bugarske i Rumunije i daljim planovima rada regionalnog trening centra.

U dužem razgovoru,prilikom obilaska regionalnog trening centra, ambassador, gospodin Michael Devenport, se interesovao za tradiciju, uslove i prirodne mogućnosti za razvoj pčelarstva u Negotinu i Timočkoj Krajini, o regionalnoj povezanosti pčelara.

Gosti su izrazili zadovoljstvo rezultatima realizacije projekta ,,Dunavska kuća meda,, a predsednik društva zahvalio se na poseti, poželeo da opet dodju i da sličnih projekata bude još.

Osim gostiju iz Beograda i predsednika opštine, prisustvovali su i radnici opštinske uprave i drugih državnih organa, koji su učestvovali u realizaciji projekta ,,Dunavska kuća meda,, pčelari i drugi gosti, predstavnici lokalnih i regionalnih sredstava informisanja, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Evo i izveštaja o poseti na opštinskom sajtu OVDE.

Predsednik

Društva pčelara

,,Hajduk Veljko,, Negotin

Slavko Luković

Davenport

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien