SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DANAS ODRŽAN RADNI DORUČAK SA MINISTROM POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.800

Danas je u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održan radni doručak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, u organizaciji NALED-a, kome je prisustvovao i predsednik SPOS-a.

SPOS je, kao dugogodišnji član NALED-a, danas prisustvovao sastanku sa ministrom Nedimovićem, a sastanak je bio zatvoren za javnost. 

Ministar je izložio trenutne aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, kao i planove u narednom periodu. O svemu vezanom za pčelarstvo SPOS je već obavestio javnost. Treba dodati da se očekuje da prvi poziv za IPARD usledi krajem septembra ili početkom oktobra 2017. godine. 

Ministar je detaljno govorio o načinu kako će se još tokom ove godine rešiti problem sa PIO osiguranjem. Rešenje je do sada najdetaljnije obrazložio, i možemo reći da je izuzetno i da nemamo nikakve primedbe na njega, već samo možemo da čestitamo na fantastičnoj ideji i dobroj volji da se problem reši, a da niko ne bude suštinski nezadovoljan. U svakom slučaju, konačno rešenje uslediće tokom ove godine i to je najvažnije, i sagledaće više nego korektno razlike u prihodima i veličini gazdinstava. 

Na žalost, sve ovo još uvek nije za javnost, pa će pčelari morati još malo da se strpe, dok se rešenje u potpunosti ne zaokruži i izloži javnosti, na opšte zadovoljstvo svih poljoprivrednika, pa i pčelara. 

Još jednom smo videli duboku želju ministra da probleme srpske poljoprivrede trajno reši sistemskim merama, i to je ono čime možemo biti i više nego zadovoljni. Za pčelarstvo su svakako došli bolji dani, nadamo se da će nas i ovogodišnje pčelinje paše poslužiti na najbolji mogući način, te da tako svi budu zadovoljni, i pčelari prinosom i država zdravstveno ispravnom hranom – medom, prihodom i izvozom. 

 FullSizeRender

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien