SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DANAS OTVOREN 84. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.850

Danas je otvoren 84. Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, na kome je predsednik SPOS-a imao nekoliko važnih sastanaka, a sa direktorom Novosadskog sajma potpisao je dugoročni Ugovor o organizaciji Pčelarskog sajma dunavske regije 10. i 11. novembra 2017. godine, naravno i svih narednih godina.

Pored potpisivanja Ugovora sa direktorom Novosadskog sajma, imao je duži zaseban sastanak sa poslenicima Novosadskog sajma, Marijetom Lazor i Draganom Pajićem, sa kojima je razgovarao o svim aspektima predstojeće organiyacije sajma i njegove promocije u zemlji i inostranstvu. Razmotreno je nekoliko odličnih ideja, koje će biti, nakon punog usaglašavanja, date IO SPOS-a na razmatranje i usvajanje. Za javnost je verovatno najzanimljivija ideja predsednika SPOS-a da se cena ulaznice na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu februara 2018. godine smanji sa 350 na svega 200 dinara (smanjenje cene od čak 43%), a da se uvede dnevna ulaznica (za tri ulaza) u vrednosti od 500 dinara, na zahtev brojnih posetilaca sajma koji su smatrali da je nekorektno da sa jednom ulaznicom uđu na sajam samo jednom, iako je to praksa svih sajmova na svetu. Ovim putem i njima bismo izašli u susret uvođenjem navedene dnevne ulaznice. Ista cena ulaznica bi se primenjivala i na Pčelarskom sajmu dunavskog regiona novembra 2017. godine. Takođe je razmotreno nekoliko dobrih ideja kojima bi se maksimalno izašlo u susret i izlagačima iz zemlje i inostranstva, kako bi sajam dunavskog regiona već prve godine postigao uspeh Džavnog pčelarskog sajma u Beogradu. Posebna pažnja će se posvetiti obaveštavanju inostrane javnosti o prednostima sajma u Novom Sadu.

 Predsednik SPOS-a i predsednik Udruženja pčelara iz Bečeja Mile Mučalov, sastali su se danas sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, gospodinom Vukom Radojevićem, kome su se zahvalili za sve što je ove godine učinio za pčelarstvo Vojvodine, za dodatno obezbeđena sredstva i podršku našoj borbi za ukidanje „pašarine“ na Fruškoj gori. Pokrajinski ministar za poljoprivredu obećao je da će ove godine predložiti rebalans budžeta kako bi se još jednom obezbedila dodatna sredstva za pčelarstvo i kako bi apsolutno svi pčelari koji su konkurisali na pokrajinski konkurs za opremu za pčelarstvo, dobili tražena sredstva, i kako nijedan jedini pčelar koji je tražio pomoć pokrajine, ne bi ostao bez podrške. 

Predsednik SPOS-a imao je kraći susret i sa prof. dr Draganom Glamočićem, savetnikom premijera Srbije za poljoprivredu i šefom Operativnog štaba Vlade Republike Srbije za borbu protiv falsifikata. Razmenjene su operativne informacije, a uskoro će se održati novi sastanak Štaba sa novim rezultatima nadležnih inspekcija, a nakon toga očekujemo objavljivanje svih rezultata. 

Predsednik SPOS-a imao je kraći susret i sa gospodinom Zoranom Alimpićem iz Agencije za bezbednost saobraćaja, kome se zahvalio na uspešno završenom poslu oko pripreme izmene propisa vezane za registraciju vozila koja se koriste u pčelarstvu (OVDE). 

Kraći susret predsednik SPOS-a imao je i sa pomoćnikom ministra poljoprivrede, gospodinom Nenadom Katanićem, i savetnikom za zajedničku poljoprivrednu politiku ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije, gospodinom Danilom Golubovićem. 

Kasno popodne obavio je razgovor sa novoizabranim predsednikom SPOV-a, Radomirom Vlačom iz Zrenjanina, kome je ponudio podršku na novom zadatku i svaku vrstu pomoći, sa željom da što pre revitalizuje SPOV i vrati mu staru slavu. 

Na kraju je razgovarao i sa Đorđem Mrkićem, predsedavajućim Skupštine SPOS-a i predsednikom Društva pčelara „Jovan Živanović“ iz Novog Sada, sa kojim je razgovarao o aktuelnim operativnim zadacima koji predstoje u gradnji pogona SPOS-a za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a. Razgovarano je o apsolutno svim aspektima realizacije ovog zahtevnog posla, za koji je SPOS već obezbedio zajedno sa opštinom Rača gde će se pogon graditi, skoro 400.000 evra, a u toku je prikupljanje donacija od članstva i pribavljanje dodatnih sredstava iz trećih izvora. Posebno je razgovarano već sada o nastupu na tržištu novog pogona, i dogovoreno je da se IO SPOS-a predloži da sve kamere koje će nadzirati radni proces u pogonu, svoje snimke prenose na internet u realnom vremenu, jer nemamo šta da krijemo, svi treba da vide kako će se raditi u ovom pogonu koji će poštovati sve zakonske procedure higijene hrane, i mnogo više od toga! 

Na kraju, evo nekoliko fotografija sa otvaranja i današnjih sastanaka: 

 0vsavadsv 00000fdsaggag

3fgargag1gdsghdhs1fwefefž4dsfaggsa6gfdhhhfdhds

Potpis sajam2dfsfd

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien