SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

„DECA TI SE RAĐALA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.682

IO SPOS-a podržao je ideju predsednika SPOS-a da SPOS pomogne politici rađanja dece u Srbiji, i time skromno doprinese povećanju nataliteta, te je doneo odluku o pokretanju kampanje „DECA TI SE RAĐALA“, pozivajući i sve druge faktore društva da učine nešto slično u granicama svojih mogućnosti.

Three kids giving thumbs up sign

SPOS će nakon izrade pomoćnog modula svoje elektronske baze članova, za mesec do dva, pozvati sve zainteresovane pčelare SPOS-a da se priključe ovoj akciji. Evo šta će sve akcija podrazumevati.

Svaki pčelar SPOS-a koji to bude želeo moći će da se priključi akciji. Biće potrebno da u bazi SPOS-a na zvaničnom SPOS-ovom sajtu, nakon izrade pomoćnog modula baze, pristupi ulogovan modulu i označi da želi da se priključi akciji.

Istog trenutka njegovo ime i prezime i svi kontakt podaci naći će se na listi „DECA TI SE RAĐALA“ na sajtu SPOS-a, koju će SPOS maksimalno promovisati u srpskoj javnosti. Tako će svaki potrošač znati kod kojih pčelara će moći da obezbedi svojoj porodici odgovarajuću povoljnost u nabavci meda. Pčelari koji nemaju pristup internetu, ovo pravo ostvariće preko stručne službe SPOS-a koja će za njih ubaciti njihovo ime i kontakt podatke na listu učesnika akcije „DECA TI SE RAĐALA“.

Označavanjem da želi da učestvuje u ovoj akciji i da mu se ime pojavi na listi pčelara SPOS-a koji učestvuju u akciji, pčelar se dobrovoljno obavezuje samo na jedno, a to je da će omogućiti svakoj porodici koja ima najmanje dva maloletna deteta, da nakon kupovine prva tri kilograma meda u jednoj kalendarskoj godini, ima pravo da uz treći plaćeni kilogram meda, dobije četvrti besplatno. O tome će se voditi evidencija na posebnom obrascu.

Ovim skromnim doprinosom, pomoći ćemo porodicama sa dvoje, troje, četvoro ili više dece, da dođu pod povoljnijim uslovima do maltene jedinog poljoprivrednog proizvoda koji na naše stolove dolazi onakav kakvog su ga pčele prikupile u prirodi, bez industrijske prerade, bez konzervanasa i aditiva. Takođe će akcija promovisati potrošnju meda kao zdravstveno ispravne hrane za decu, i nadamo se, odvratiti ih od raznih industrijskih kremova i drugih slatkiša koji su po zdravstvenoj ispravnosti veoma daleko od meda. Tako ćemo doprineti ne samo politici rađanja, već i stvaranju zdravijih generacija redovnih potrošača meda svih naroda koji žive u Srbiji. 

Akciji „DECA TI SE RAĐALA“ moći će da pristupe svi pčelari SPOS-a, bez obzira da li su potpisali licencu za primenu standarda kvaliteta SPOS-a „Dobra pčelarska praksa“ i koriste jedinstvenu teglu za med pčelara SPOS-a ili je ne koriste. Oni koji se nalaze u standardu kvaliteta, na pomenutom spisku biće posebno označeni, kako bi zainteresovani potrošači kojih je sve više, znali koji pčelar je u standardu, a koji ne. Uskoro ćemo pustiti u javnost i celu bazu svih učesnika standarda „Dobra pčelarska praksa“, bez obzira da li će izraziti želju da učestvuju u akciji „DECA TI SE RAĐALA“ ili ne.

Takođe, IO SPOS-a doneo je odluku i o izradi Android aplikacije koja će sve ovo podržati, i približiti neophodne informacije pčelarima i potrošačima, o čemu ćemo objaviti posebnu vest. 

Za kraj, ovo jednog lepog izvođenja pesme Ljubivoja Ršumovića „Deca ti se rađala“… 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien