SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POKRENUT PROGRAM „DECA TI SE RAĐALA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.264

 

Sa velikim zakašnjenjem od ideje do realizacije, usled tehničkih razloga, SPOS je pokrenuo program „DECA TI SE RAĐALA“, koji će nadamo se doprineti izvesnom povećanju nataliteta, ili bar dati podršku roditeljima koji se odluče da imaju više od jednog deteta.

Three kids giving thumbs up sign

Svaki pčelar SPOS-a koji to bude želeo može da se priključi akciji. Potrebno je da u bazi SPOS-a na zvaničnom SPOS-ovom sajtu, pristupi ulogovan svom profilu (MOJ PROFIL ispod vašeg imena koje se pojavi kad se ulogujete na sajt šifrom i kontrolnim kodom sa ID kartice SPOS-a) i označi da želi da se priključi akciji. Označavanje se nalazi na dnu vašeg profila kada se ulogujete, neposredno pre komande SAČUVAJ, gde je postavljeno pitanje „Da li želite da se vaš profil nađe u programu Deca ti se rađala“, a gde je potrebno da štiklirate kvadratić ispred rači „Da, želim“. 

Istog trenutka vaše ime i prezime i svi kontakt podaci naći će se na listi „DECA TI SE RAĐALA“ na sajtu SPOS-a, koju će SPOS maksimalno promovisati u srpskoj javnosti. Tako će svaki potrošač znati kod kojih pčelara će moći da obezbedi svojoj porodici odgovarajuću povoljnost u nabavci meda, birajući željenog pčelara iz svoje okoline, odnosno opštine, ili cele Srbije. Pčelari koji nemaju pristup internetu, ovo pravo ostvariće preko stručne službe SPOS-a koja će za njih ubaciti njihovo ime i kontakt podatke na listu učesnika akcije „DECA TI SE RAĐALA“.

Označavanjem da želi da učestvuje u ovoj akciji i da mu se ime pojavi na listi pčelara SPOS-a koji učestvuju u akciji, pčelar se dobrovoljno obavezuje samo na jedno, a to je da će omogućiti svakoj porodici koja ima najmanje dva maloletna deteta, da nakon kupovine prva tri kilograma meda u jednoj kalendarskoj godini, ima pravo da uz treći plaćeni kilogram meda, dobije četvrti besplatno. O tome će se svaki pčelar voditi evidenciju na posebnom obrascu koji će sam pčelar osmisliti (u dva primerka, jedan za pčelara a drugi za kupca), u koji će se nakon kupovine meda, potpisivati i kupac meda i pčelar. Roditelji su dužni da dokumentima dokažu da imaju bar dva deteta, ako već nisu poznati pčelaru. 

Ovim skromnim doprinosom, pomoći ćemo porodicama sa dvoje, troje, četvoro ili više dece, da dođu pod povoljnijim uslovima do maltene jedinog poljoprivrednog proizvoda koji na naše stolove dolazi onakav kakvog su ga pčele prikupile u prirodi, bez industrijske prerade, bez konzervanasa i aditiva. Takođe će akcija promovisati potrošnju meda kao zdravstveno ispravne hrane za decu, i nadamo se, odvratiti ih od raznih industrijskih kremova i drugih slatkiša koji su po zdravstvenoj ispravnosti veoma daleko od meda. Tako ćemo doprineti ne samo politici rađanja, već i stvaranju zdravijih generacija redovnih potrošača meda svih naroda koji žive u Srbiji. 

Akciji „DECA TI SE RAĐALA“ moći će da pristupe svi pčelari SPOS-a, bez obzira da li su potpisali licencu za primenu standarda kvaliteta SPOS-a „Dobra pčelarska praksa“ i koriste jedinstvenu teglu za med pčelara SPOS-a ili je ne koriste. Oni koji se nalaze u standardu kvaliteta, na pomenutom spisku biće uskoro posebno označeni, kako bi zainteresovani potrošači kojih je sve više, znali koji pčelar je u standardu, a koji ne. Uskoro ćemo pustiti u javnost i celu bazu svih učesnika standarda „Dobra pčelarska praksa“, bez obzira da li će izraziti želju da učestvuju u akciji „DECA TI SE RAĐALA“ ili ne.

Za sada, ova aplikacija na sajtu SPOS-a ne funkcioniše na mobilnoj aplikaciji sajta SPOS-a, već joj se mora pristupiti sa kompjutera. Nalazi se u glavnom meniju sajta SPOS-a pod nazivom DECA TI SE RAĐALA. Direktan link imate OVDE

Pozivamo da se ovoj akciji priključi što više pčelara. 

Na sajtu je postavljen i baner sa direktnim linkom na stranicu, kako bi se potrošači lakše snašli, evo izgleda banera: 

Za kraj, ovo jednog lepog izvođenja pesme Ljubivoja Ršumovića „Deca ti se rađala“… 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE