SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ДЕЛЕГАЦИЈА СПОС-а ПОСЕТИЛА ЕКОНОМСКО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.546

Данас у 11 сати делегација СПОС-а посетила је економско одељење амбасаде Руске Федерације.

Као што је познато, недавно је СПОС посетио други секретар амбасаде Руске Федерације (ОВДЕ), када је договорен модалитет даље сарадње, по свим питањима, посебно по питању могућности извоза меда у Руску Федерацију.

Делегацију СПОС-а чинили су председник СПОС-а Родољуб Живадиновић, заменик председника СПОС-а Милутин Петровић, и досадашњи члан ИО СПОС-а и председник Скупштине Друштва руско-српског пријатељства из Шида, Миленко Гићанов.

Делегацију СПОС-а примио је шеф Економског одељења амбасаде Руске Федерације, господин Александар Ботјановскиј.

У једночасовном разговору размењени су подаци о ресурсима Србије по питању производње меда, као и подаци о могућностима за извоз меда у Руску Федерацију, али се разговарало и о бројним другим облицима сарадње у наредном периоду.

Договорен је наступ СПОС-а на манифестацијама на којима иначе учествују бројни руски трговински ланци и други привредни субјекти Руске Федерације, ради успостављања директних контаката, од којих се неки одржавајју у октобру а неки у марту.

Ово је била прва посета СПОС-а амбасади Руске Федерације, и можемо рећи да смо изузетно задовољни пријемом и добрим саветима које смо добили, као и перспективама које нам се отварају са пробуљивањем сарадње са Руском Федерацијом. Речено нам је да овај тренутак можда и није најпогоднији због неповољног односа курса рубље и евра, али да итекако има основа за дугорочну сарадњу која ће сигурн пре или касније резултовати контактом са купцима из Руске Федерације који цене квалитет. Рецимо, Москва јесте тржиште које има високе захтеве према квалитетној храни, али је Москва истовремено и тржиште са највећом и најоштријом конкуренцијом у Руској Федерацији, како нам је господин Александар и рекао.

У сваком случају, добре воље обе стране итекако има, посебно када се узме у обзир да је још увек у току транзициони поступак замене турских добављача на руском тржишту добављачима из других земаља, из познатих разлога. Као што је познато, жеља амбасаде Руске Федерације за сарадњом, исказана је и током одржавања VIII Државног пчеларског сајма у организацији СПОС-а фебруара ове године, када је сајам посетила и присуствовала свечаном отварању званична делегација амбасаде, која је том приликом била поздрављена громогласним аплаузом од стране пчелара Србије.

Подсетићемо вас и да је председник СПОС-а 2010. године већ посетио Руску Федерацију (ОВДЕ), али да тада није било услова за извоз због ниских увозних цена у Русију из Кине, Аргентине и других земаља, а детаље можете прочитати на наведеном линку.

Надамо се успешној даљој сарадњи, те да ће се у догледно време ипак покренути извоз меда за Руску Федерацију. 

 

DSC_8855 DSC_8856 DSC_8861

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien