SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ДО ПЛАТИНАСТЕ КАРТИЦЕ САМО ДО НОВЕ ГОДИНЕ!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 7.411

ИО СПОС-а донео је одлуку да апсолутно свим пчеларима СПОС-а пружи прилику да дођу до платинасте картице лојалности СПОС-а, и време да постанете њен поносни власник ограничио на 31. децембар 2020. године. Суштина идеје је да ЈОШ ЈЕДНОМ свима понудимо да будемо апсолутно једнаки и да сви имамо исте шансе, иако је то већ једном понуђено, али је ИО СПОС-а сматрао да је потребно да то учинимо још једном, како апсолутно нико не би могао да каже да није имао исте шансе да искористи своје право.

Наиме, познато је да је ИО СПОС-а једногласно донео одлуку да позове све пчеларе СПОС-а и друге људе добре воље, да донирају новац за градњу и опремање Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“. Тиме сваки донатор постаје власник једне од три картице лојалности СПОС-а (златна, дијамантска и платинаста). 

Међутим, недавно је менаџмент Погона донео одлуку да као знак добре воље омогући посебне погодности онима који су до сада укупно донирали 125.000 евра за Погон, што чини 8,1% досадашње инвестиције, а представљаће 6,7% укупне инвестиције, када сва инвестициона улагања буду завршена. Менаџмент Погона је ту одлуку донео иако није имао никакву обавезу по том питању, али је сматрао да је људски и да се требамо некако захвалити свима онима који су веровали у овај пројекат од почетка те га подржали. Та погодност огледа се у знатно већој цени меда у откупу, која се зависно од врсте меда и тржишне ситуације креће и до 5% по килограму (детаљније обавезно прочитајте ОВДЕ). 

ИО СПОС-а је временски ограничио период до кога се може остварити право на три врсте картица лојалности, а пошто ових дана влада велико интересовање за платинасту картицу, ИО СПОС-а је својом одлуком створио услове да до ње могу доћи апсолутно сви пчелари СПОС-а, чак и они који нису одмах уплатили донацију од 120 динара по кошници, па су стекли право на златну или дијамантску картицу, а не и платинасту, јер по досадашњим правилима то није било могуће. Сада је омогућено.  

Према томе, свако ко жели, може до 31. децембра 2020. године да уплати 120 динара по кошници коју поседује. Дужан је да након уплате, СПОС-у достави копију Потврде о пријави стања на пчелињаку из октобра 2020. године, чиме се доказује колико кошница има. Копију или фотографију целе потврде треба доставити на мејл [email protected] или на вибер на број 060/444-08-08. 

Такође, сви који су до сада уплатили мање од 120 динара по кошници, сходно новој одлуци, моћи ће да доплате до пуних 120 динара, али се сада рачуна број кошница из Потврде о пријави стања на пчелињаку из октобра 2020. године, коју такође треба доставити на начин из претходног пасуса. Значи, сабирају се све досадашње икада обављене уплате (старе и нове) на једно име и презиме, и ако достигну 120 динара по кошници, пчелар стиче право на платинасту картицу, која не само да ће вам остати трајно у вашем власништву, већ има и наследни карактер! 

На пример, ако сте рецимо 2018. године уплатили свега 90 динара по кошници, а имали сте 50 кошница (4500 динара), а сада имате 70 кошница (октобарска пријава стања ове године), сада је потребно да доплатите свега 3900 динара уместо 8400 динара, јер сте 4500 већ уплатили. 

МЕЂУТИМ, ИО СПОС-а је својевремено позвао пчеларе да уплате још једну подршку Погону, у висини отприлике половине државне помоћи од 100 евра, значи 6000 динара по пчелару (ово нема везе са кошницама). Неки су уплатили, а неки нису. И за ту уплату је омогућен рок до 31. децембра 2020. године, али ће га сада пратити нова картица лојалности која ће се звати ПЛАТИНАСТА ПЛУС, и моћи ће да је добију само они који су већ стекли право на платинасту картицу. Она ће тек имати значај у наредном периоду, јер представља врхунски показатељ наше свести да само заједно можемо да учинимо много и да себи обезбедимо жељену будућност. 

Према томе, НЕ ПРОПУСТИТЕ ПРИЛИКУ, стекните платинасту картицу до Нове године! 

Уплату извршите на рачун 340-11000568-51, а у позиву на број ОБАВЕЗНО упишите број 100.

Ево и примера уплатнице: 

УПЛАТНИЦА

Наредне недеље, СПОС ће објавити списак досадашњих уплата, из кога ћете моћи да видите свој статус, ако сте га заборавили. 

Такође, сви који су раније већ уплатили 120 динара по кошници, дужни су да на горе наведени начин СПОС-у доставе последњу пријаву стања пре уплате (значи, ако сте рецимо уплатили донацију августа 2017. године, доставите копију или снимак пријаве стања из априла 2017. године). 

Идемо даље! 

МНОГО смо постигли и буквално направили чуда, СПОС и Погон „Наш мед“ подигли су цену багрема за 51%, шумског меда за 140%, а на најбољем смо путу да цену планинског ливадског меда подигнемо за око 200%, а све су извесније шансе и за сунцокретов мед, који захтева посебан начин за подизање цене, јер је на светском тржишту ситуација јако лоша, али начина свакако има, само што нам је потребно више економске снаге, коју тренутно немамо.

Заправо, СПОС и Погон СПОС-а „Наш мед“ не дижу цене, већ их само усклађујемо са тржишним, јер смо имали полумонополизовано тржиште, које није давало пчеларима шансе за развој. Сада сами кројимо своје шансе! 

Ко не жели свога за свога, он ће туђина за господара! 

 

 

Ево нових Правила за доделу картица лојалности: 

 

ПРАВИЛА ЗА ДОДЕЛУ KАРТИЦА ЛОЈАЛНОСТИ САВЕЗУ ПЧЕЛАРСKИХ ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

Члан 1.

Kартице лојалности СПОС-у примарно је установио ИО СПОС-а 20. маја 2018. године.

Постоје четири врсте картица лојалности: златна, дијамантска, платинаста и платинаста плус.

Kартице лојалности су примарно уведене поводом подршке градњи Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“ доо, али ће се додељивати и другим пригодним поводима предвиђеним овим Правилима. Ова генерација пчелара СПОС-а, која плаћа чланарину СПОС-у у годинама прикупљања средстава за градњу и саме градње Погона СПОС-а, носи посебну тежину и одговорност на својим плећима, коју неће имати друге генерације пчелара СПОС-а, већ ће само користити и унапређивати бенефите које је ова генерација обезбедила својим озбиљним приступом, разумевањем тржишних услова и високом свешћу о неопходности успешног рада нашег погона, који ће потпуно преобразити слику српског пчеларства. Пчелар који уплаћује донацију мора бити члан СПОС-а у години када је уплаћује. 

Члан 2.

Kартице лојалности имају почасни карактер захвалности, додељиваће се посебно заслужним појединцима, изузетно институцијама, удружењима и правним лицима, односно одговорним и другим лицима у њима, а на основу одлуке ИО СПОС-а.

Члан 3.

„ЗЛАТНА“ KАРТИЦА ЛОЈАЛНОСТИ

Златна картица лојалности додељује се свим пчеларима који су континуирано, без прекида, чланови СПОС-а од 2017. године (рачунајући и 2017. годину) и на даље. Ако пчелар икада прескочи једну годину чланства, губи право на ову картицу.

Члан 4.

„ДИЈАМАНТСKА“ KАРТИЦА ЛОЈАЛНОСТИ

Дијамантска картица лојалности додељује се свим донаторима за градњу Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“ доо који су уплатили мање од 120 динара по обележеној кошници (за оне који имају више уплата). 

Ако пчелар икада прескочи једну годину чланства у СПОС-у од дана стицања права на ову картицу, губи право на њено поседовање и она му се одузима.

Члан 5.

„ПЛАТИНАСТА“ KАРТИЦА ЛОЈАЛНОСТИ

Платинаста картица лојалности додељује се свим донаторима за градњу Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“ доо који су уплатили најмање 120 динара по обележеној кошници у години прве уплате (за оне који имају више уплата). 

Такође, платинаста картица се додељује и пчеларима који плаћају чланарину СПОС-у а који у најмање три узастопне године пласирају најмање 10 кг меда годишње по обележеној кошници (сходно последњој априлској пријави стања на пчелињаку) преко Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“ доо, сходно одговарајућем уговору о чувању и пласману меда. 

Ако пчелар икада прескочи једну годину чланства у СПОС-у од дана стицања права на ову картицу, губи право на њено поседовање и она му се одузима.

Члан 6.

„ПЛАТИНАСТА ПЛУС“ КАРТИЦА ЛОЈАЛНОСТИ 

Платинаста плус картица лојалности додељује се власницима платинасте картице лојалности СПОС-а који су поред уплате донације у висини од 120 динара по кошници, уплатили и посебну донацију од 6000 динара по пчелару појединцу. Пчелари који су уплатили 6000 динара по пчелару, а не желе да добију платинасту плус картицу лојалности СПОС-а, могу се изјаснити да им се тих 6000 динара рачуна као део уплате за платинасту картицу лојалности. 

Ако пчелар икада прескочи једну годину чланства у СПОС-у од дана стицања права на ову картицу, губи право на њено поседовање и она му се одузима.

Члан 7. 

Све картице лојалности могу се доделити и другим физичким и правним лицима, као и институцијама и удружењима, који су у дужем временском периоду, континуирано, систематски и несебично помагали, унапређивали и промовисали СПОС и његове активности.

Члан 8. 

Kартице лојалности имају наследни карактер (ако се директни потомци буду бавили пчеларством тј. кћери и синови или супружници кћери и синова, задржаће право на поседовање ове картице, и пребациће се на њихово име у тренутку када то првобитни носилац пожели, рецимо због старости или престанка бављења пчеларством, али и упокојења и слично). 

 

                                           

     

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien