SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ДРУГАЧИЈИ ПОГЛЕД – НОВА РУБРИКА У „СРПСКОМ ПЧЕЛАРУ“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.566

Сведоци смо очигледних климатских промена и њиховог утицаја на биљни и животињски свет. Наравно, тих промена нису поштеђене ни пчеле. Иако не знамо, или можда не познајемо довољно, могући утицај тих промена на околину, па самим тим и на пчеле, много је стручних радова, извештаја и података који указују да промене у животној средини имају директан утицај на развој и понашање пчела.

 

Сасвим сигурно, све те промене захтеваће другачији приступ техници пчеларења и другачији поглед на биологију пчелиње заједнице, као и на појаву и ширење болести пчела. 

Које мере ће бити потребно предузети да би се спречио не само губитак пчела већ и њихово гајење које би било економски рентабилно и оправдано, одговоре би требало да дâ пчеларска наука и пракса.

Тим поводом, одлучили смо да у часопису „Српски пчелар“ покренемо нову рубрику „Другачији поглед“. У рубрици ће се објављивати текстови чији садржај нуди другачије погледе и решења на сва покренута питања.

Позивамо читаоце, пчеларе практичаре, истраживаче и научне раднике да пишу о својим искуствима и сазнањима, која представљају другачији приступ и нуде другачија решења у односу на до сада стандардну и познату пчеларску теорију и праксу. 

 

Уредник

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE