SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DRUGI PARAĆINSKI SAJAM PČELARSTVA OPRAVDAO TRADICIJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.604

Ovogodišnji, drugi po redu, sajam pčelarstva, u organizaciji Društva pčelara „Grza“, pod pokroviteljstvom opštine Paraćin, održan je 28. marta 2015. godine.

Kao i prvi, potvrdio je opravdanost održavanja i odluku da to bude tradicionalna manifestacija. Drugi sajam nadmašio je predhodni po broju posetilaca, koje ni kiša nije uspela da omete i većim brojem izlagača.

Sajam kao svojevrsna smotra stanja i dostignuća, na najbolji način je oslikao stepen razvoja i potencijalne mogućnosti pčelarstva ovog kraja i Srbije u celini. Na ukupno 42 štanda, svoje proizvode i proizvodne programe izložili su proizvođači opreme i pribora za pčelarstvo, meda i ostalih pčelinjih proizvoda i proizvoda na bazi meda. Prošla godina bila je nezapamćeno loša za medobranje, ali je sajam postigao odličnu prodaju meda i drugih pčelinjih proizvoda. Svojim prisustvom sajamsku ponudu su obogatili sakupljači lekovitog bilja, proizvođači preparata na bazi prirodnih sirovina i firme koje se bave otkupom meda.

Sajam u Paraćinu, sasvim sigurno poprima regionalni značaj, jer su prisustvovali pčelari i posetioci iz velikog broja okolnih gradova. Predstavnici društava i udruženja pčelara koji su posetili sajam veoma su se pohvalno izrazili i dali najviše ocene organizatoru.

Svečanost otvaranja, pesmom i igrom, uveličali su članovi kulturno-umetničkih društava „Četvrti juli – Bokac“ iz Paraćina i „Juhor“ iz Potočca.

U ime organizatora, pozdravnim govorom skupu se obratio Nebojša Ponjavić, predsednik društva pčelara „Grza“. Sajam je otvorio podpredsednik opštine Paraćin, gospodin Jugoslav Lukić, pri čemu je izrazio veliko zadovoljsto zbog održavanja ove značajne manifestacije, koja predstavlja privredni i svojevrsni kulturni događaj u Paraćinu. Tim povodom, dato je obećanje da će opština i u buduće podržavati svaku manifestaciju i aktivnost koja unapređuje razvoj pčelarstva. Sajmu su prisustvovali predsednik opštine Saša Paunović i drugi predstavnici lokalne samouprave.

Mediji su veoma kvalitetno propratili pripreme i sam tok sajma i o njemu afirmativno izveštavali.

Sajamsku manifestaciju pratio je i obrazovni deo, u kojem su Vlastimir Spasić, predsednik regionalne asocijacije pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije i Vinko Milošević, pčelar inovator iz Niša, održali predavanja.

Organizacioni odbor zahvaljuje svim izlagačima i posetiocima sajma, koji su svojim učešćem i prisustvom podržali akciju da ova manifestacija uspe i postane tradicionalna.

U nadi da će sajam iduće godine biti masovniji i sadržajniji, pozivamo vas već sada planirate posetu 3. Paraćinskom sajmu pčelarstva, trećeg vikenda marta meseca.

Srdačan pozdrav iz Paraćina!

 

Predsednik društva pčelara

„Grza“ Paraćin

Nebojša Ponjavić

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Picture 034

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien