SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DVANAESTA PČELARSKA IZLOŽBA U KLADOVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.330

Dana 10. 9. 2016. godine, u centru Kladova, održana je  dvanaesta izložba pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, u organizaciji DP Kladovo, TO Kladovo a pod pokroviteljstvom opštine Kladovo.

Izložbu je otvorio zamenik predsednika opštine Dragan Novaković, pozdravio učesnike i goste i govorio o planu opštine,kako da pomogne razvoj pčečlarstva u opštini.

Prisutnima  se obratio Slavko Luković, i u ime predsednika SPOS-a, dr Rodoljuba Živadinovića, pozdravio sve pčelare koji su izložili svoje proizvode i prisutne proizvodjače pčelarske opreme, poželeo uspešnu pčelarsku izložbu, a zatim je govorio o problemu prodaje veštačkog meda na tržištu Srbije, o merama koje preduzima Izvršni odbor SPOS-a na sprečavanju ove pojave i drugim aktivnostima (Izgradnja pogona za otkup i pakovanje meda, članarina i dr).

Učenici muzičke škole, izveli su, veoma uspešno, kulturno umetnički program.

Izložba je bila dobro organizovana, veliki broj pčelara koji su izložili med i druge proizvode ali je posećenost bila skromna.

Članovi društva pčelara, na licu mesta, organizovali su „Kuhinju“ i veoma atraktivnom hranom služili sve goste, i učesnike pčelarske izložbe.

Izjave za Regionalnu televiziju Istok i lokalnu televiziju Kladovo, dali su Slavko Luković, član IO-a i Čolević Ljubomir, predsednik društva pčelara Kladovo, koji su govorili o problemima i stanju u pčelarstvu.

Član IO-a SPOS-a

Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE