SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DVONEDELJNA OBUKA ZA BUDUĆEG DIREKTORA POGONA „NAŠ MED“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.786

U prostorijama Privredne komore Srbije (PKS), od 6. do 17. maja 2019. godine, održan je poslovni edukativni program LIDER PROJEKAT SRBIJA 2019. SPOS je imao svog učesnika na ovom renomiranom dvonedeljnom poslovnom edukativnom programu. U pitanju je kanadski edukativni program prestižne Ričard Ajvi (Richard Ivey) poslovne škole pri Univerzitetu Zapadnog Ontarija (Toronto, Kanada), koji se i u Srbiji sprovodi u poslednje četiri godine, u koorganizaciji CANSEE Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja, Ambasade Kanade u Beogradu i Privredne komore Srbije, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Predavači (instruktori) su nekadašnji i sadašnji studenti osnovnih ili postdiplomskih studija Ričard Ajvi poslovne škole koji su posebno odabrani i obučeni za to od strane Univerziteta Zapadnog Ontarija.

 

Naime, SPOS je smatrao da bi bilo korisno da njegov predstavnik pohađa ovaj kvalitetan poslovni program te je na javni poziv za učešće na ovogodišnjem edukativnom programu LIDER PROJEKAT SRBIJA 2019 prijavio svog učesnika, Nenada Portića, referenta SPOS-a za administrativne i razvojne poslove, koji je od strane IO SPOS-a izabrani kandidat za direktora Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo (detaljnije OVDE). 

 

Trening program je zvanično otvoren u svečanoj sali PKS 6. maja u prisustvu Nj.E. ambasadorke Kanade u Beogradu, predsednika, izvršne direktorke i drugih poslenika CANSEE Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja u Srbiji, predstavnice PKS i predstavnice VIP Mobile Srbija (detaljnije OVDE). 

 

Tokom deset radnih dana, najbolje svetske prakse podeljene su sa 40 polaznika, a sve uz pomoć pet mladih kanadskih instruktora Ričard Ajvi škole (detaljnije OVDE).  

 

Program je obuhvatao savremene marketinške, računovodstvene i liderske veštine, menadžment u internacionalnoj i multikulturalnoj poslovnoj sredini, a pokrio je i veštine za kreiranje i prezentovanje biznis plana i analitičko strateško promišljanje, a omogućio je učesniku SPOS-a da unapredi znanja i dođe do novih informacija koje će biti korisne za dalji rad SPOS-a, a biće moguće primeniti ih i na Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo. Polaznicima su svakodnevno kroz analizu praktičnih slučajeva, interaktivni dijalog i razmenu mišljenja predstavljane potencijalne situacije u kojoj se eventualno mogu naći u redovnom poslovanju i nastupu na tržištu.

                                                                                        

Sve naučeno tokom dve nedelje trajanja programa svi polaznici su morali da pretoče u nove poslovne ideje koje prati biznis plan. Poslednjeg dana ovog trening programa, u petak 17. maja, polaznici su u okviru timova prezentovali i branili svoje poslovne ideje pred stručnim žirijiem koga su činili svi predavači (instruktori) iz Kanade, predstavnik Ambasade Kanade u Beogradu, predstavnica menadžmenta Vip Mobile Srbija, predstavnik PKS i predstavnik UO CANSEE Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja. Od 16 timova, koji su imali zadatak da izrade biznis planove, tri su nagrađena. Jedan od nagrađenih timova je i tim učesnika SPOS-a Nenada Portića, koji je sa još dva učesnika iz kompanije Delta Holding, predstavio ideju povezivanja pčelara i voćara putem internet platforme a to kako bi obezbedili povećanje prinosa u voćarstvu i ratarstvu i kako bi pčelari imali više paše za pčele, odnosno više meda. Od strane stručnog žirija je konstatovano da oblast proizvodnje meda ima veliku perspektivu za razvoj u Srbiji (detaljnije OVDE).

Pored navedenog, učesnik SPOS-a Nenada Portić, je iskoristio priliku da u četvrtak 16. maja, tokom pauze između trening programa predavačima (instruktorima), prisutnim poslenicima CANSEE Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja i svim polaznicima ovog poslovno edukativnog programa ukratko predstavi SPOS i najvažniji projekat SPOS-a Pogon za prikupljanje i plasman pčelara SPOS-a „Naš med“ doo.

 

CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje u Srbiji ove godine po četvrti put je bilo nosilac i organizator ovog renomiranog kanadskog poslovnog edukativnog programa. Ovaj program edukacije koji je pohađao učesnik SPOS-a je kompletno sponzorisan od strane organizatora. Mnogobrojne kompanije podržavaju ovaj projekat, a partner na projektu je i NALED. Više informacija možete naći na http://www.cansee.biz/en/NewsEvents/details/348  i http://www.leaderproject.com/.

 

Nenad Portić,

Referent SPOS-a za opšte i razvojne poslove

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien