SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

EDUKATIVNI ČAS ZA NAJMLAĐE U PRIJEPOLJUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 761

Udruženje pčelara Prijepolje već nekoliko godina unazad organizuje edukativne radionice za predškolce Dečijeg vrtića “Miša Cvijović” kako bi im skrenuli pažnju na značaj očuvanja prirode i zainteresovali za jedinstven svet pčela i njihovu nemerljivu ulogu u ekosistemu.

Sa članovima udruženja pčelara Prijepolje u sredu 10. oktobra su se družili mališani vrtića “Srce” u Brodarevu, a u sredu 11. oktobra predškolci vrtića “Naša radost”.

“Veoma je važno da deca još u najranijem detinjstvu shvate da bez pčela ne bi bilo ni života na planeti a kroz predavanje osmišljeno njihovom uzrastu, pokušavamo da im to i objasnimo. Cilj je da animiramo decu i mlade ljude, zaniteresujemo ih za pčele ali i posao kojim se bavimo, u nadi da ćemo iz ovih redova u skorijoj budućnosti regrutivati buduće pčelare, kaže Budumir Tešević koji je na edukativnom času deci otkrio ne samo tajni svet pčela, već i proces stvaranja meda.

Pčelari su za mališane pripremilii opremu potrebnu za zaštitu,pčelarski pribor kao i malu staklenu košnicu koja je mališane najviše i interesovala.

Ove godine u edukatvne radionice koje udruženje pčelara organizuju već četiri godine za redom, po prvi put su uključeni i mališani iz Brodareva, što će biti praksa udruženja i narednih godina. U planu je, takođe, i saradnja sa osnovnim i srednjim školama, a sve u cilju podizanja svesti o važnosti očuvanja pčela.

                                          Predsednik Udruženja pčelara Prijepolje,

                                                    Mirsad Hodžić

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien