SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ГРУПАЦИЈА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПЧЕЛАРА УВЕЛА НОВУ ЧЛАНАРИНУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.998

Групација професионалних пчелара усвојила је нови предлог чланарине Групације који је ИО СПОС верификовао.

Уводе се две врсте чланства у Групацији професионалних пчелара СПОС-а.

а)   Пуноправни чланови, који поседују 150 и више пријављених кошница по цени од 5000 динара (као и до сада, ништа се није променило), 

б) Придружени чланови без обзира на број кошница који поседују (значи, могу имати и испод и изнад 150 кошница), без управних могућности и приступа вибер групи пуноправних чланова, по цени од 500 динара (ова чланарина до сада није постојала).

    а) Као и до сада, Пуноправни чланови задржавају у потпуности управљање Групацијом, што ће од посебног значаја бити приликом формирања и усвајања Правила групације у току привремене управе у наредних годину дана. 

   Такође, Пуноправни чланови добиће маркетиншки простор у оквиру званичних страница Групације као и Званичне странице Савеза пчеларских организација Србије.

   Сваки Пуноправни члан биће евидентиран и у складу са могућностима контактиран, како би се размениле информације и размишљања о раду Групације, прикупиле нове идеје и групација развијала успешно, а све у циљу што скоријег дефинитивног утврђивања свих циљева Групације.

  б) Придружени чланови са више или мање од 150 кошница не би имали никакве управне могућности нити могућност представљања и маркетинга путем званичних канала. Придружени чланови ће добијати расположиве услуге Групације специфично намењене њима (неке и свима, рецимо придружени чланови имаће попусте као и сви чланови Групације), кроз сервисне информације, помоћ директним контактом од значаја за пчеларство и прописе. Имали би сва права да предлажу активности Групације, упућују своје идеје за даљи развој Групације и слично, али би само Пуноправни чланови о свему томе одлучивали. Услуге Групације које би биле намењене њима би се накнадно одређивале прецизније, након одлуке Пуноправних чланова.  

    У оквиру Придружених чланова биће формирана посебна Вибер група, са могућношћу приступа и свих Пуноправних чланова групације уколико то и желе.

    И Пуноправни и Придружени чланови групације имају омогућен апсолутан увид у расположива средства групације, број чланова  (тренутно 15), као и да буду унапред обавештени у коју сврху ће средства бити пласирана, за почетак пре свега у ДИГИТАЛИЗАЦИЈУ И МАРКЕТИНГ. 

    Придружени чланови ће транспарентно добијате све информације, и са симболичном чланарином од 500 динара даће шансу за развој Групације професионалних пчелара СПОС-а, која ће им из дана у дан помагати све више. 

 

У електронској бази чланова СПОС-а још увек нема могућности за унос нове чланарине од 500 динара за придружене чланове ове Групације, ту могућност ће програмери пружити у наредном периоду, али се у удружењима она може прикупљати. За чланове који су се већ учланили у СПОС, пошто удружења више не могу да мењају податке о било чему па ни чланарини, слаће се списак СПОС-у, па ће их СПОС унети у базу чим се за то створе услови. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE