SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

I MEDINO UVEZAO MED IZ MOLDAVIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.435

SPOS je pre tri dana objavio saznanje da je firma AZA doo iz Starih Ledinaca uvezla cvetni med iz Moldavije. Upravo saznajemo da je med iz Moldavije uvezla i firma MEDINO iz Krnjeva.

Sve komentare oba uvoza od strane SPOS-a možete pročitati OVDE, isti su za obe firme. 

I firmi Medino upućujemo ista javna pitanja kao i firmi AZA na gornjem linku, i očekujemo odgovore koje ćemo objaviti na sajtu SPOS-a. 

Još jednom želimo da kažemo da se radi o tragičnim potezima sa dalekosežnim posledicama na srpsko pčelarstvo, što će i oni sami morate da osete iako toga još uvek nisu svesni, kada već nisu dovoljno dalekovidi. Razočarani smo ovim potezom firmi AZA i MEDINO, i možemo jedino da im obećamo da ćemo sigurno uspeti da saniramo tragične posledice njihovog nekorektnog poteza po srpske pčelare, jer njihova „priča“ da u Srbiji meda nema nije tačna, meda ima, ali po tržišnim cenama. Naravno, njihov potez je legitiman, ali ne i korektan, jer ako već godinama šire priču o nekakvim kooperantima i saradnji sa njima, potrebno je da se podsete da se kooperanti poštuju i sa njima se sarađuje, a ne marginalizuju se zarad sitne razlike u zaradi. Srećom, sada smo izgradili sopstveni Pogon i naravno da ćemo naći način da ga pokrenemo pre ili kasnije, jer to nam je jedini spas. 

Vreme će sve pokazati, a na nama je da se borimo protiv takve pojave proizvodnjom kvalitetnog meda i organizovanim plasmanom kroz Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo u Rači. Lako biti neće, ali nije bilo lako ni izgraditi ga, pa smo ga izgradili! Važno je da sigurnim koracima idemo ka cilju! 

Ono što je sigurno, Pogon u Rači homogenizovaće i plasiraće ISKLJUČIVO MED PROIZVEDEN NA TERITORIJI SRBIJE. 

Idemo dalje! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien