SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IO SPOS-a RAZMATRAO STANJE NA TRŽIŠTU MEDA U SRBIJI NAKON POKUŠAJA NEOPRAVDANOG OBARANJA CENE MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.125

IO SPOS-a na svojoj sednici 15. avgusta 2015. godine, razmatrao je aktuelno stanje na tržištu meda u Srbiji nakon pokušaja neopravdanog obaranja cene meda.

IO SPOS-a ponovo je razmotrio dosadašnja saopštenja na sajtu SPOS-a data tim povodom, i zaključio da saveti dati u tim tekstovima važe još uvek i da im se nema šta dodati ni oduzeti.

IO SPOS-a oštro osuđuje pokušaj neopravdanog obaranja cene meda u Srbiji, jer, po saznanjima SPOS-a, trenutna otkupna cena meda nikako ne bi smela biti manja od 4,55 evra (za bagremov med) shodno trenutnim uslovima na tržištu. Svaka cena koja je manja od navedene je upitna i sumnjiva.

IO SPOS-a razmatrao je i dopis jedne strane firme koja se pismeno obratila jednoj našoj firmi za otkup meda, u kojoj navodi da je jedna firma iz Srbije preko svojih poslovnih agenata njima ponudila bagremov med po znatno nižoj ceni, te traži od te naše druge firme da „preispita“ svoju cenu meda.

IO SPOS-a ocenjuje postupak te naše firme koja pokušava da obori cenu meda u Srbiji kao krajnje nekorektan i nelojalan prema pčelarima od kojih i ta firma živi. IO SPOS-a ne može da razume ovakav postupak, i pita se kako ta firma ne shvata da joj pčelari to „dobročinstvo“ ne mogu zaboraviti, čak i kada bi hteli, jer je to direktan napad na njih, potpuno nepotreban i tržišno neopravdan. Time se pokušava oboriti cena meda u Srbiji za duži period, i pokušava se anulirati reputacija i rejting našeg meda u inostranstvu, a Srbija predstaviti kao neka zemlja trećeg sveta iz koje se med može uvesti jeftino, ispod trenutnih tržišnih cena.

Sve ostale informacije sa savetom SPOS-a šta dalje činiti pogledajte u vesti na sajtu SPOS-a objavljenoj još 1. avgusta 2015. godine, tj. OVDE.

IO SPOS-a osmislio je snažnu strategiju za borbu protiv ovakvih pojava u budućnosti, koju će izložiti na Saboru predsednika društava i udruženja članica SPOS-a 27. septembra 2015. godine u Kragujevcu, i koja će se nakon eventualnog modifikovanja i usvajanja, početi ODMAH da primenjuje. Ako pčelari SPOS-a budu u potpunosti jedinstveni, uspeh strategije je zagarantovan.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien