SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IRIKOM TUŽIO PREDSEDNIKA SPOS-a?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 7.691

Kako nezvanično saznajemo, firma Irikom tužila je predsednika SPOS-a sa odštetnim zahtevom od 14 miliona dinara.

Informacija za sada nije zvanična, jer tužba nije zvanično stigla, ali evo izvora informacije:

Član Izvršnog odbora Saveza pčelarskih organizacija Srbije iz Kruševca, Miroslav Vasilijević, prijavio je jednom marketu neispravno deklarisan pekarski med sa zahtevom da ga povuku iz prometa, na šta su mu iz marketa rekli da firma Irikom tvrdi da je med ispravno deklarisan, te da ako želi može da razgovara sa predstavnikom te firme. On je izjavio da želi. Uskoro ga je pozvao izvesni gospodin i rekao da je postojeća deklaracija usaglašena sa inspektorkom Uprave za veterinu i da tu ne dira, jer je firma Irikom tužila predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljuba Živadinovića i traži odštetu od 14 miliona dinara.

SPOS je zatražio od Uprave za veterinu da odgovori na pitanje shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, da li je istina da je pomenuta inspektorka (ime poznato SPOS-u) ustvrdila da je etiketa usklađena sa Zakonom, ili je sve ovo kleveta. Jer ako je istina, ovo će postati nacionalni skandal prve kategorije za koji će SPOS zatražiti odgovornost nadležnih.

Kako izgleda sporna etiketa firme Irikom na njenom pekarskom medu možete pogledati OVDE.

Najnoviji novinski tekst o neispravnom medu na tržištu Srbije u kome se spominje i firma Irikom, pogledajte OVDE. Izuzetno vredan i lep tekst o ovoj firmi možete pročitati i OVDE.

Ako je istina da je ovakva tužba podneta, ceo sudski postupak sa firmom Irikom i svaki potez veterinarske i tržišne inspekcije, tj. sve što ga bude pratilo a po zakonu je dostupno javnosti, biće javno iznošeno na našim bilbordima u Beogradu, jer mi ovde apsolutno nemamo šta da krijemo, nadamo se ni nadležni državni organi. Jer, ovu bitku pčelari Srbije SIGURNO neće da izgube, jer je zaista prevršena svaka mera tolerancije. SPOS već duže vreme sistemski radi na suzbijanju pojave neispravnog meda na tržištu, ovakve tužbe samo nam daju dodatni podstrek i elan, pa pozivamo gospodu da podnesu još neku.

Predsednik SPOS-a još jednom poručuje da se NIKOGA ne plaši kao što se nije plašio ni kada mu je prećeno pa je stavljen pod zaštitu policije (OVDE), i da mu je posebno zadovoljstvo kada vidi ko ga sve tuži, jer se oduvek ponosio takvim i sličnim tužbama kada vidi ko ih podnosi (prva tužba Irikoma koja je uspešno okončana u korist SPOS-a OVDE, tužba firme MATEX iz Šapca koja je uspešno završena u prvostepenom postupku OVDE, kao i najnoviji pokušaj klevetanja i uklanjanja predsednika SPOS-a OVDE čije motive možemo samo da pretpostavljamo…).

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE