SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZABRAN NOVI GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK ČASOPISA „SRPSKI PČELAR“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.548

Danas je, nakon objavljenog konkursa u časopisu „Srpski pčelar“ i isteka roka za konkurisanje, izabran novi glavni i odgovorni urednik časopisa „Srpski pčelar“.

Dosadašnji urednik se nije prijavio na konkurs, zbog brojnih novonastalih privatnih obaveza a pre svega zbog skorog početka njegove specijalizacije, ali je prihvatio predlog Izvršnog odbora da se ne povuče potpuno, već da ostane tehnički urednik. IO SPOS-a prezadovoljan je radom dosadašnjeg urednika i zahvaljuje mu se na izuzetno požrtvovanom i odgovornom radu koji je pokazao, a posebno mu se zahvaljuje što je prihvatio predlog da ostane tehnički urednik te da i dalje obavlja dobar deo posla urednika. Uvođenje tehničkog urednika davnašnja je težnja IO SPOS-a ali tek sada su se stekli uslovi da je pronađena osoba koja je visoko odgovorna da bi taj posao obavljala profesionalno i stručno. Smatramo da će uvođenje tehničkog urednika značajno doprineti kvalitetu časopisa, a glavnom i odgovornom uredniku pružiti dovoljno vremena da se fokusira na saradnju sa piscima tekstova, ali i na traženju novih autora, koji bi svojim znanjem oplemenili časopis. Zbog uvođenja tehničkog urednika, doneta je odluka da se honorar glavnog i odgovornog urednik smanji sa 45.000 na 35.000 dinara, a da honorar za tehničkog urednika iznosi 20.000 dinara.

Prisutni kandidati pitani su da li ova odluka nešto menja u njihovom opredeljenju da konnkurišu za glavnog i odgovornog urednika, odgovorili su da ne menja, te je nastavljeno sa procedurom izbora.

Na konkurs su se prijavila samo dva kandidata. Po redosledu pristizanja prijava, to su ing. Vlastimir Spasić iz Niša, i Tamara Zjačić iz Beograda.

Vlastimir Spasić je već poznat široj pčelarskoj javnosti, a Tamara Zjačić je profesionalna novinarka sa bogatim novinarskim iskustvom.

Nakon obavljenog intervjua sa kandidatima, IO SPOS-a doneo je odluku. Za Vlastimira Spasića glasalo je 12 od 14 prisutnih članova IO SPOS-a, a za Tamaru Zjačić 2 člana, što znači da je za novog glavnog i odgovornog urednika časopisa „Srpski pčelar“ u narednom dvogodišnjem mandatu izabran Vlastimir Spasić.

Gospođa Tamara Zjačić pokazala je na intervjuu zavidno novinarsko znanje, ali je pokazala skromno pčelarsko znanje. Međutim, zbog dobrih ideja vezanih za promociju časopisa i pčelarstva, dogovoreno je da u narednom periodu sarađuje sa časopisom, a možda će je SPOS angažovati kao saradnika u narednom periodu, kada se budu stekli finansijski preduslovi.

Čestitamo na izboru glavnom i odgovornom uredniku kao i tehničkom uredniku, i nadamo se daljem razvoju i unapređenju kvaliteta časopisa.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien