SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZBORI ZA ČLANA IO SPOS-a U BANATU MORAJU BITI PONOVLJENIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.494

Izbori za člana IO SPOS-a iz Banata moraće da budu ponovljeni iz formalno pravnih razloga.

SPOS-u se juče javio delegat Skupštine SPOS-a iz Društva pčelara iz Konaka, i rekao da on nije prisustvovao sednici jer je bio sprečen, iako je uredno primio pisani poziv, kao i svi delegati. 

Stručna služba SPOS-a proverila je nakon ove informacije svu dokumentaciju sa sednice, kao i audio snimak zapisa sednice, i ustanovljeno je da je neko pri prozivanju imena Jožefa Sabe rekao „TU“.

Koordinator stručne službe SPOS-a ne može znati sve delegate lično, jer ih viđa samo jednom godišnje. Zato je danas nazvao predsednika društva iz Konaka i pitao o čemu se radi. On mu je rekao da je on umesto svog zvaničnog delegata prisustvovao sednici, i da je tokom prozivanja Jožefa Sabe rekao „TU“, jer je očigledno smatrao da je to dovoljno, iako je u Odluci IO SPOS-a o sprovođenju izbora sve jasno i glasno objašnjeno (OVDE). 

Mi nemamo zakonsko pravo da od prisutnih zahtevamo da se legitimišu ličnom kartom, ali od sad ćemo očigledno morati da tražimo ID člansku kartu SPOS-a, ali i da se ostali delegati međusobno identifikuju, kada već ljudi mogu da se ponašaju ovako. Ovo je zaista neverovatno. 

Pošto je umesto formalnog delegata nelegalno glasao predsednik Društva suprotno propisanim pravilima, a to nije moguće jer sednici mogu prisustvovati samo zvanični delegati, iako bi pretpostavljamo obojica glasala za istu osobu, izbori u banatskom regionu moraće da se ponove iz formalno pravnih razloga, i tako će društva i udruženja morati da imaju dodatni trošak, kao i SPOS, što je zaista neverovatno ali istinito, kao i jedino pravno ispravno. Jedino što je dobro jeste što je SPOS predvideo da neki problem u nekom regionu može da nastupi, pa je izbore organizovao pravovremeno, te imamo dovoljno vremena da izbore u tom regionu ponovimo.

Da se niko nije pojavio na sednici iz ovog udruženja, ne bi bilo nikakvih problema, a ovako se izbori moraju ponoviti iz formalno pravnih razloga. 

Ovo je najbolji primer koji još jednom pokazuje da se pravila propisuju da bi se poštovala, da se tekstovi tih pravila pišu da bi se čitali i primenjivali, a ne reda radi… 

Nova sednica delegata Skupštine SPOS-a za Banat biće održana 9. novembra u 16 sati u Sečnju, u sali Skupštine opštine Sečanj, ul. Vožda Karađorđa br. 57. Stručna služba SPOS-a poslaće nove pisane pozive svim delegatima. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien